Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Clasamentul anual vine cu o premieră pentru judeţ – 47 de firme se regăsesc şi în topul naţional. Ceremonia de decernare a diplomelor pentru ocupanţii primelor trei locuri în clasamentul anual realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin sub genericul „Topul firmelor din judeţul Caraş-Severin“ va avea loc joi, 29 noiembrie 2012, la Restaurantul Best Western Rogge din Reşiţa.

Topul firmelor este organizat în exclusivitate de Camerele de comerţ şi industrie din România, după o metodologie perfecţionată în decursul anilor. Indicatorii utilizaţi pentru realizarea clasamentului sunt: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat. Firmele membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin primesc o bonificaţie de 10% din punctajul total.

Pe baza eficienţei economico-financiare realizate anul anterior, 4.660 de societăţi comerciale au îndeplinit criteriile de performanţă pentru a participa la top, iar dintre acestea 550 s-au clasat pe primele trei locuri ale clasamentului, locul I revenind unui număr de peste 350 de firme.

De altfel, anul 2012 este primul din istoria celor 19 ani de Top, când judeţul Caraş-Severin are 47 de firme clasate între primele zece la nivel naţional, în funcţie de gupa de activitate şi clasa de mărime a întreprinderii, în Topul realizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Între acestea, opt ocupă primul loc, cinci, locul al doilea şi tot opt, locul al treilea. „Este evidentă creşterea performanţelor firmelor cărăşene din ultimii ani, creştere evidenţiată şi de contribuţia economiei judeţului la realizarea Produsului Intern Brut al României, Caraş-Severinul clasându-se în a doua treime a regiunilor ţării din acest punct de vedere“, se specifică într-un comunicat emis de către biroul de presă al Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin.

2 Comments

Adaugă comentariu