Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 6-13 iulie 2012, la Neumarkt, Austria, are loc „Seminarul pentru tineretul european“, unde participă patru elevi de la Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa şi patru de la Liceul Pedagogic „C.D.Loga“ Caransebeş, din clasele IX-XI.

Grupul este însoţit de prof. Ramona Hudak, de la Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa. Seminarul se desfăşoară în fiecare an, în luna iulie, aceasta fiind a XII-a ediţie.

În perioada 30 iulie-14 august 2012, 15 elevi din clasele III-XI, de la Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa, însoţiţi de prof. Elena Gherghe, participă la „Tabăra pentru tineret“ din Mörtelmühle/Bad Goisern – Austria. Tabăra se desfăşoară în fiecare an în lunile iulie-august, începând din 2006. Joi, 12 iulie 2012, un grup de 11 elevi de la Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa însoţiţi de prof. Ogăşan Aniela şi prof. Chwoika Sonia, se întoarce de la Ulm – Germania, unde au participat, timp de o săptămână la seminarul „In weiter ferne, so nah. Südosteuropa gestern und heute“/„La mare depărtare, atât de aproape. Europa de sud-est ieri şi azi“.

Prima ediţie a avut loc în 1999 în România, desfăşurându-se în anii următori în Germania, Serbia, Croaţia şi Ungaria.

Adaugă comentariu