Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA. Pentru componenţii grupării CS Ivana, anul 2011 a fost o nouă provocare. Fiindcă urma ediţia a III-a de prezenţă a lor în eşalonul trei al tenisului de masă românesc, sezon competiţional în care sperau să ajungă în lupta pentru promovarea în Divizia A.

Obiectivul echipei CS Ivana Oraviţa a rămas însă staţionar, după turneul întâi, programat la Buzău, în toamna anului recent încheiat. Din mai multe motive. În primul rând a dezavantajat-o noul sistem de desfăşurare a întrecerilor, cu organizarea a două turnee preliminare, în care sunt angrenate opt echipe, timpul rezervat fiind de două zile, la fel ca în cazul unui turneu cu patru formaţii.

Apoi, tot din motive financiare, echipele sunt alcătuite din câte trei jucători şi o rezervă, faţă de patru şi o rezervă, în ediţia precedentă. În aceste condiţii orăviţenii, fără să realizeze achiziţii spectaculoase au avut de suferit. Dovadă, clasarea doar pe locul şapte, după turneul de la Buzău, concurs presărat şi cu mai multe ghinioane. Rezultatele înregistrate: 5-1, cu C.S.Ş. Odorheiul Secuiesc; 3-5, cu Top Arena Topoloveni; 0-5, cu TT Wintersports Slatina; 3-5, cu C.S.Ş. Ilfov; 1-5, cu L.P.S. Constanţa; 0-5, Corona 2010 Braşov; 2-5, cu C.S.Ş. Tg. Mureş.

Clasamentul, omologat de F.R. de Tenis de Masă, se prezintă astfel: 1. Constanţa, 14 puncte; 2. Braşov, 13 puncte; 3. Slatina, 12 puncte; 4. Tg. Mureş, 11 puncte; 5. Ilfov, 10 puncte; 11. Topoloveni, 9 puncte; 12. Oraviţa, 8 puncte; 13. Odorheiul Secuiesc 7 puncte. Cu alte cuvinte, printr-o mobilizare exemplară, mai ales că turneul doi se va desfăşura la Reşiţa, în Sala de Sport a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 6, la mijlocul lunii februarie a.c., are şanse să „prindă“ locul patru.

Lotul lărgit al CS Ivana Oraviţa: Nicuşor Franţ (antrenor-jucător), Sorin Corbu, Ion Liciu, Darius Blăiceanu, Gheorghe Marta, Dumitru Stănescu şi Eugeniu Codea. „Va fi greu să mai aspirăm la promovare, ne-a declarat Nicolae Pîrvu, preşedintele C.S. Ateneu Reşiţa, cel care supervizează activitatea clubului din Oraviţa, grupare sportivă susţinută de primarul oraşului, Ion Goga, şi de membrii Consiliului Local. Însă, nu ne-am pierdut speranţa şi, dacă nu ne vom atinge obiectivul stabilit iniţial, ne dorim o clasare cât mai bună, urmând ca în ediţia viitoare să o luăm de la capăt, mai bine organizaţi, şi cu o strategie complexă, în care un loc aparte îl va avea întârirea lotului. Oricum, ne-am prezentat onorabil. Trebuie să rămânem realişti dar şi optimişti. Din păcate pentru noi, majoritatea dintre adversare, având posibilităţi financiare superioare, s-au întărit cu jucători chiar din Superligă“.