Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ. Dar şi aceştia pot face diverse sesizări la numărul de telefon pus în funcţiune de Primăria Caransebeş. De câteva zile, administraţia locală a pus în funcţiune un număr verde pentru o mai bună reglementare a activităţii de taximetrie de pe raza municipiului.

Numărul 0800-410.117 poate fi apelat gratuit atât de taximetriştii care pot sesiza deficienţe de organizare ce ţin de executivul primăriei cât şi de cetăţenii care beneficiază de serviciile firmelor de profil şi vor să reclame anumite nereguli sau incidente cu privire la funcţionarea taximetrelor.

Numărul verde a fost cerut, de altfel, chiar de către proprietarii companiilor de taxi care activează în Caransebeş, în timpul discuţiilor din urmă cu câteva luni pe care aceştia le-au avut cu primarul Marcel Vela. Patronii de taximetrie au motivat atunci că pot sesiza mai uşor problemele cu care se confruntă şi care ţin de primărie, iar cetăţenii sau pasagerii nemultumiţi de anumite servicii pot face reclamaţiile de rigoare chiar către administraţia locală care poate recurge, în cazul unor abateri grave, chiar la retragerea autorizaţiei de funcţionare.

„De când a început să funcţioneze numărul verde, am înregistrat mai multe sesizări, din care una singură nefondată. Şoferii ne-au sesizat că apar probleme mai ales joia, în zona Pieţei Centrale, când locurile de taxi sunt ocupate de alte maşini. Nu am avut până acum reclamaţii ale pasagerilor legate de activitatea de taximetrie“, a precizat Daniel Laurovici de la Compartimentul Autorizări Transport Local şi Control Comercial din cadrul municipalităţii. La ora actuală, în Caransebeş, îşi desfăşoară activitatea 213 taximetrişti.

Lidia Almăjanu

3 Comments

  1. Ocazional am calatorit cu taxi in si intre orasele din judet dar si in alte orase: Timisoara, Oradea, Bucuresti, Tn Severin. Va pot spune ca aici serviciile sunt excelente. O singura data am intalnit un taximetrist-fantoma, probabil un flamand aciuat la Gara din Caransebes…

  2. Laudabile actiunile primariei Caransebes. Am insa si eu o nelamurire la adresa primarului…exista un local/discoteca sau cum se numeste pe nume Einstein situat pe Calea Severinului in fostul complex. Exista autorizatie de functionare pentru acest local ca si discoteca in conditiile in care in anumite zile ale saptamanii toata strada nu poate sa doarma din cauza muzicii date la maxim si din cauza galagiei create pana in zori de catre consumatori? Rog primaria Caransebes sa se sesizeze si sa retraga autorizatia de functionare (in cazul in care aceasta exista) fiindca linistea publica este sever incalcata in locatia amintita.

    •  Sunt de acord cu comentariul antevorbitorului. Saptamana trecuta, joi seara, veneam cu masina dinspre Balta si noaptea iesisera niste indivizi si jucau in mijlocul drumului national blocand circulatia. Inutil sa mentionez ca muzica era la maxim si toate masinile oprite. A trebuit sa vina Politia ca sa ii linisteasca. Cred ca ne-am facut de ras ca oras cu asemena comportament de huligani. Sustin retragerea autorizatiei de functionare al respectivului bar sau daca aceasta nu exista atunci luarea unor masuri drastice.

Adaugă comentariu