Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Bursa generală a locurilor de muncă şi-a făcut bilanţul, la o lună de la organizare.

Evenimentul de la Reşiţa şi Băile Herculane a atras 22 de angajări pe loc, în ziua bursei, patru la Reşiţa şi 18 în staţiunea de pe Valea Cernei. Alte 82 de persoane au primit, atunci, şansa interviului, fiind chemate pentru proceduri la sediile firmelor. Din păcate, acum, la o lună de la eveniment, doar 31 de persoane au reuşit angajarea în urma interviului, 17 dintre ele la Reşiţa, 14 la Băile Herculane.

„Persoanele încadrate la Reşiţa au ocupat locuri de muncă în meseriile: agent curier (6), vânzător (5), croitor confecţioner, lăcătuş mecanic, vopsitor industrial, turnător pregătitor, femeie de servici şi inginer producţie, iar persoanele încadrate la Băile Herculane au ocupat locuri de muncă în meseriile: ospătar (5), bucătar (5), cameristă (3) şi guvernantă“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Totuşi, piaţa muncii mai oferă anul acesta o şansă a întâlnirii directe între angajatori şi persoanele fără un loc de muncă. Este vorba despre Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment ce va fi pus în scenă în 18 octombrie, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin. În plus, în funcţie de solicitările pieţei muncii, vor putea fi organizate şi alte burse, însă realitatea din judeţul nostru a făcut ca numărul acestora să fie din ce în ce mai scăzut.

Adaugă comentariu