Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În prima jumătate a acestui an, echipajele SMURD din cadrul ISU „Semenic” au intervenit la 513 situaţii de urgenţă.

După tipologia acestora, desfăşurată în bilanţul instituţiei pentru descarcerare au fost 17 asemenea intervenţii; asistenţă medicală de urgenţă – 447 (intoxicaţii – 32; afecţiuni cardiace – 34; prim ajutor la accidente rutiere – şapte; traumatisme – 78; stop cardio-respirator resuscitat – unul. La capitolul diverse, paramedicii au intervenit la afecţiuni medicale – 239, neurologice/psihiatrice – 56; asistenţă persoane – 49 (degajări de persoane – 24; rămase blocate – 24; persoane căzute în locuri publice – una). Din numărul total de persoane asistate (519), 57 au fost copii.

Comparativ cu perioada similară din anul 2012 a crescut atât numărul intervenţiilor de descarcerare la accidente de circulaţie (de la 13 la 17), cât şi numărul persoanelor asistate în urma acestor intervenţii (de la 8 la 20). În perioada analizată s-au înregistrat 22 acţiuni pentru protecţia comunităţilor, dintre care şase pentru protecţia mediului (sablare, spălare căi publice), patru salvări de animale şi 12 alte intervenţii (deblocare carosabil/cale ferată, îndepărtare elemente în pericol de prăbuşire de pe acoperişuri; transport apă menajeră). Comparativ cu perioada similară a anului 2012, şi numărul acestor intervenţii a scăzut cu 65,1% (de la 63 la 22).

Adaugă comentariu