Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse de viteză sau consumul de alcool.

În cadrul acestor activităţi au fost constatate şapte infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constând în conducere fără permis, conducerea unor autovehicule neînmatriculate şi de refuz al conducătorului auto de a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, au fost aplicate şi 450 de sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 320 pentru depăşirea limitei legale de viteză, una pentru consum de alcool şi 129 pentru alte abateri de la normele rutiere. Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la aproximativ 75.000 lei.

„De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost retrase două certificate de înmatriculare şi reţinute nouă permise de conducere, unul pentru depăşire neregulamentară, şase pentru consum de alcool şi două pentru alte abateri”, a precizat agentul principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Până pe data de 8 iunie, Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) desfăşoară campania preventivă „Alcohol/Drugs”, având în vedere pericolul pentru siguranţa circulaţiei, pe care îl reprezintă conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor stupefiante. Rutierii cărăşeni organizează acţiuni în trafic, al căror scop îl reprezintă reducerea numărului accidentelor rutiere si a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool si de droguri, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor evenimentelor rutiere.

Adaugă comentariu