Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În loc să preia de la UCMR sediul Grădiniţei PP7 în contul datoriilor pe care le are uzina la bugetul local, consilierii locali au votat să plătească în continuare chirie de 7.000 de euro pe lună.

O nouă şedinţă a Consiliului Local Reşiţa, una de îndată, s-a derulat marţi, 8 noiembrie, pentru a asigura că proiecte importante nu obţin aprobarea după termenul cerut de lege. S-a dat zori anvelopării blocurilor, pentru că documentaţia trebuia depusă până la jumătatea acestei luni, pentru a mai primi bani anul acesta.

Subiectul prelungirii contractului de închiriere pentru Grădiniţa PP7, care a deschis practic ordinea de zi, a generat contre între aleşii urbei, însă după toate împunsăturile, proiectul a trecut cu brio. „Contractul la PP7 a expirat, dar am negociat cu cei de la UCMR o compensare a datoriilor, ne explică viceprimarul Adrian Dacica. Nu am ajuns la niciun acord şi a trebuit să prelungim contractul. Simplu! Au datorii foarte multe, era vorba de nişte proceduri legale pe care nu le-am putut implementa acum. Am prelungit contractul şi sperăm ca până anul viitor să rezolvăm toate problemele care sunt cu această grădiniţă. Dânşii ne rămân datori, noi le plătim banii, dar până la anul sper să rezolvăm toate litigiile pe care le avem cu ei. Vrem să preluăm mai multe locaţii de la UCMR, sperăm să reuşim şi atunci vom rezolva şi această situaţie cu grădiniţa PP7. Chiria stabilită este foarte mare, în jur de 7.000 de euro. În faza iniţială, a fost de 15.000 de euro, însă s-a reuşit reducerea la jumătate. Dar şi 7.000 de euro mi se pare o sumă enormă! Încă suntem la negocieri, şi ca să nu-i lăsăm pe copiii de acolo fără căldură, fără utilităţi, în iarnă, a trebuit să prelungim acest contract“.

Potrivit documentelor care au stat la baza prelungirii contractului, chiria a fost stabilită în octombrie 2012 la suma de 5.820 de euro fără TVA, documentul proaspăt încheiat fiind valabil până în 31 octombrie 2017.

4 Comments

 1. Cu cat s-a platit chirie in cativa ani se termina cladirea gradinitei inceputa langa scari la Moroasa.

  Si ce daca, merge si asa…

  • Haideti sa facem un calcul rapid: Santierul de la scarile din Moroasa a fost abandonat prin 2007-2008. Sa zicem 8 ani. 8 ani x 12 luni/an x 7000 euro/luna = 672 000 euro. Jumatate de milion de euro chirie cand in Resita sunt atatea spatii care stau degeaba. Felicitari administratilor Stepanescu si Spataru

 2. Se pare ca primarul asta tot o …. trista este.
  De cand a fost ales nu am auzit sa faca nimic concret.
  Stie doar sa-si faca reclama cu „promisiuni” de proiecte europene care nu vor fi realizate niciodata.
  Dupa el s-a luat si penibilul celalalt (viceprimar luptator) care ne promite modernizarea complexului Gloria de parca s-a si realizat deja. Ne prezinta o idee ca si cum ar fi realizata deja. Pai mai nene! Nu te-ai pus pe lista ca sa pleci parlamentar? Ne aburesti cu iluzii de realizari?
  Astia se plagiaza in asi face reclama electorala.
  Vrem mai multa liniste si mai multe fapte.

  • Modernizarea complexului Gloria? Ar fi cea mai proastă idee posibilă. Bani aruncați!
   Un oraș lipsit de perspective, care se îndreaptă spre extincție din lipsă de locuri de muncă, exact de un stadion modernizat are nevoie. Vorba aia cu chelul și tichia de mărgăritar.

Adaugă comentariu