Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ultima partidă a Diviziei A, Universitatea Reșițaa învins Universitatea Tg. Jiu cu scorul de 33-26.Handbalistele de la Universitatea Reșița au încheiat cu o victorie clară sezonul Diviziei A, Seria B. În ultima etapă, echipa reșițeană a evoluat pe teren propriu în fața Universității Constantin Brâncuși Târgu Jiu. Elevele antrenorilor Cristian Busuioc și Liviu Viașu s-au impus fără mari probleme în acest joc, și au încheiat competiția cu 15 puncte, după o evoluție per ansamblu mult mai bună decât cea din sezonul precedent. Asta în condițiile în care și în 2012-2013 s-a mizat mult pe nucleul de la junioare II, doar trei senioare făcând parte din lotul reşiţean.

Meciul cu Universitatea Târgu Jiu a fost la discreția formației reșițene aproape 60 de minute, fără ca oaspetele să dea o replică pe măsură. Un moment mai echilibrat a fost doar în debutul reprizei secunde, când studentele din Gorj s-au apropiat la doar două goluri pe tabela de marcaj și începeau să spere, mai ales că într-una din etapele anterioare furnizaseră o surpriză, prin victoria în fața echipei CS Timișoara.

A fost doar o simplă amăgire, pentru că echipa mai determinată s-a dovedit tot cea din Reșița, iar diferența a crescut constant în minutele ce au urmat până la final. Aruncările de la distanță ale tunarului Adriana Voina, cu nu mai puțin 16 reușite, dar și ieșirea la rampă a micuței Lorena Mocodean, cu aruncări de mare finețe de pe extrema dreaptă, au crescut spectaculozitatea unei partide cu iz de vacanță.

„Ne bucurăm că am încheiat sezonul cu o victorie, avem 15 puncte, este mai bine decât anul trecut, se vede progresul din jocul fetelor. Acum, gândurile noastre se îndreaptă spre turneul semifinal de junioare II, unde ne-am calificat și în acest an și unde ne propunem să depășim ceea ce am reușit în 2012“, a spus antrenorul Cristian Busuioc.

Universitatea Reşiţa: Codruța Buda, Ioana Stoiculescu, Andra Ioța – Adriana Voina (16 goluri), Lorena Mocodean (6), Alexandra Mihai (5), Beatrice Kovari (4), Iasmina Roșian (1), Alina Cristea (1), Mădălina Dragoș, Alexandra Dinu, Laura Roiban.

1 Comment

Adaugă comentariu