Caraş-Severin, Romania

Chiar dacă, oficial, înscrierile au început doar de marţi, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, multe locuri au fost deja ocupate. Până marţi, în cele două municipii din judeţ, Reşiţa şi Caransebeş, rămăseseră neocupate doar 112 locuri. „Pentru grupele nou înfiinţate din toamnă, municipiul reşedinţă de judeţ dispune de 295 de locuri, din care 268 au fost deja ocupate. Lucrurile stau ceva mai bine la Caransebeş, unde, din totalul de 238 de locuri, au fost ocupate doar 153“, ne-a declarat Ana Damian.

Deşi inspectorul şcolar recunoaşte că la Reşiţa şi Caransebeş sunt probleme datorită cererii mari, Damian spune că, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin va găsi locuri pentru toţi copiii. „Vom găsi soluţii de compromis pentru micuţii care nu au fost înscrişi deja. Vom băga mai mulţi copii într-o clasă dacă va fi nevoie. Astfel, educatoarele nu vor lucra cu 20 de copii, aşa cum ne cere legea, ci cu un efectiv de 25 – 28 de preşcolari, aşa cum se întâmplă la ora actuală în grădiniţele cu program prelungit din judeţ“, a concluzionat Ana Damian

Criteriile care vor fi avute în vedere la înscriere vizează domiciliul părinţilor în circumscripţia arondată grădiniţei, iar, ca prioritate, existenţa fraţilor şi surorilor în aceeaşi unitate de învăţământ.

Roxana Nafiru