Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Proiectele pentru fermele de familie se pot depune începând de săptămâna viitoare.

O sesiune de depunere de proiecte pentru fermele de familie pe Măsura 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole”, din cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, va fi deschisă în perioada 25 iunie – 31 iulie, a anunţat Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. Măsura dă o şansă micilor ferme de familie să crească şi să producă mai mult pentru piaţă, asigurând astfel un venit din ce în ce mai mare celor care trăiesc din agricultură.

În cadrul acestei sesiuni, pentru care sunt alocate 50 de milioane euro, vor fi finanţate aproximativ 1.000 de ferme de familie, cu o valoare maximă eligibilă a proiectului de 125.000 de euro, din care până la 50.000 de euro sprijin nerambursabil prin PNDR. Fondurile disponibile pentru această sesiune se acordă distinct: 16 milioane de euro pentru sectorul vegetal, 24 milioane de euro pentru sectorul zootehnic şi 10 milioane de euro pentru beneficiarii Măsurii 141 – „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” care au semnat decizia de finanţare.

În această sesiune pot depune proiecte deținătorii de ferme de familie, persoane fizice sau juridice, a căror exploatație are o dimensiune economică între 2 şi 50 UDE, și care este înregistrată în Registrul unic de identificare/Registrul agricol. Cei interesaţi pot să-şi depună proiectele începând de marţi, 25 iunie, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit

Caraş-Severin, între orele 9 şi 14. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent acestei măsuri.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu