Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Iar cei de la Drumuri Judeţene spun că se fac lucrări, însă se vor termina pe la sfârşitul lui… august!

Nici nu s-a încheiat bine Custom Reșița, că județul va fi din nou gazda unui festival de zile mari. Vorbim de mult mai renumitul Gărâna Jazz Fest, găzduit în acest weekend de micuța localitate din Semenic. Iar organizatorii așteaptă ca în fiecare an un public extrem de numeros, atât din țară, cât și din străinătate. Pe care-l întâmpinăm cum? Cu buruieni pe drumul care leagă Reșița de Gărână. Situație semnalizată de un vigilent cititor de Caon.ro: „Ar fi bine ca administrația județului să-și îndrepte atenția și spre drumul Reșița – Gărâna… găuri în asfalt, marcaje rutiere și semnalizare lipsă, vegetația cât gardul pe marginea drumului! Nu de altceva, dar vin goști de peste mări și țări, iar noi le arătăm lipsă de respect…”.

L-am întrebat pe șeful de la Drumuri Județene Caraș-Severin, Gabriel Stika, dacă se mai poate repara ceva în ceasul al 12-lea. Răspunsul a fost afirmativ. Ba mai mult, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene ne-a trimis o radiografie clară a drumurilor din toată zona Semenic. Cât despre tronsonul cuprins între Reșița și Gărâna al DJ 582, cei de la Drumuri Judeţene estimează că lucrările de întreținere, (tăieri de acostamente, defrișări și cosiri de vegetație, marcaje rutiere și îndreptări de parapeți) programate pentru această vară vor fi gata până la sfârșitul lunii august.

Mai mult, din comunicatul trimis redacţiei am aflat că „Pe DJ 582, tronsonul Gărâna – Brebu Nou – Slatina Timiș, se desfășoară lucrări de refacere în urma calamităților din anul 2018, care sunt finalizate în proporție de 90 la sută, urmând ca până la finalul lunii iulie să aibă loc recepția la terminarea lucrărilor. Acestea au o valoare de aproximativ 1,7 milioane de lei și sunt finanțate din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului României pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale din anul 2018. Rugăm participanții la trafic să circule cu prudență și să respecte indicațiile semnalizărilor rutiere amplasate pe porțiunile aflate în lucru. La nivelul întregului județ desfășurăm, în această vară, lucrări de întreținere periodică și curentă pe 52 de tronsoane de drum. Acestea cuprind stropiri succesive, plombări, covoare asfaltice, pietruiri, rigole, tăieri de acostamente, defrișări și cosiri de vegetație, cu o valoare totală estimată de 16,8 milioane de lei. Lucrările se desfășoară după o listă cu priorități, și se află în diferite stadii: finalizate, în procedură de licitație sau în pregătirea documentației în vederea desfășurării licitației“.

Revenind la subiectul iniţial al articolului, goştii care vin la Gărâna mai văd şi câte o iarbă mare, o groapă în drum, dar numai până la finele lunii august.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu