Caraş-Severin, Romania

OȚELU ROȘU – În orașul de pe Valea Bistrei a avut loc zilele trecute concursul de tir cu arcul „Cupa Ferdinand”, denumirea cupei fiind inspirată din vechiul nume al orașului. La turneu au participat arcași din patru judete: Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara. Concursul a fost organizat de C.S. Complex Gym din localitatea Oțelu Roșu și s-a desfășurat pe frumoasa vale a râului Jgheabu.

„Fiind un concurs în premieră pentru noi ca și organizatori, dar și pentru județul Caraș-Severin, vrem să transmitem un mesaj tuturor arcașilor din județ, că această activitate sportivă a debutat cu succes. Drept urmare vă așteptăm cu drag la următoarele concursuri. Tir cu arcul ca și sport este o disciplină cu multe categorii, dintre care și o categorie olimpică. Activitatea competițională se desfășoară în mare parte în aer liber, ceea ce este un plus pentru sănătatea sportivului. Practicarea sportului de tir cu arcul nu are limită de vârstă”, a declarat Ovidiu Mihalaș- Lesei, multiplu campion național la arc tradițional și unul dintre organizatorii concurusului.

Cele mai disputate cateogorii au fost: Replica istorică, Longbow, ATM (Arc tradițional modern) și Open (feminin).

La Replica istorică pe primul loc s-a clasat Gyorgy Lovasz, pe doi a fost Sorin Cirariu, podiumul fiind completat de Alin Panaite.

La Longbow: locul I Liviu Bojic, locul II Cristi Dancău și locul III Gilbert Platinca.

La categoria ATM: locul I Nicolae Greu, locul II Nelu Misaras și locul III Gheorghe Tudosie.

La Open: locul I Kristina Bucur, locul II Maia Botizan și locul III Irina Sicsoi.

Tir cu arcul este o disciplină sportivă activă în cadrul clubului C.S. Complex Gym Oțelu Roșu.

Ștefan Moraru

FOTO: György Lovász