Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada imediat următoare, vor fi semnate actele prin care Statul român va deveni acţionarul majoritar al uzinei. Există posibilitatea ca decizia să fie luată chiar în şedinţa de Guvern din această săptămână.

„Este redactat şi sper să fie aprobat un memorandum prin care se transformă datoriile UCMR-ului în acţiuni ale Statului român, practic ale Ministerului de Finanţe. Cu alte cuvinte, se converteşte o datorie istorică în acţiuni ale Statului, acesta devenind, astfel, principalul acţionar într-un holding cu Hidroelectrica Serv, dar păstrându-şi identitatea“, a precizat marţi Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

UCMR ar redeveni principalul furnizor de servicii către Hidroelectrica şi, astfel, ambele ar ieşi din insolvenţă. „Această discuţie are loc de doi ani de zile şi duce către o soluţie care este şi legitimă, şi tehnic valoroasă, pentru că UCMR a construit aceste amenajări hidroenergetice din România. Este nevoie de expertiza acestora în exploatarea acestor capacităţi. Conversia ar putea avea într-o săptămână şi soluţia ar salva locurile de muncă ale angajaţilor pentru că, automat, vor avea şi comenzi. Ei vor face ceea ce fac şi acum, fără să mai fie datori“, a mai amintit Frunzăverde.

Memorandumul este promovat de Ministerul Energiei şi constrasemnat de Ministerele de Finanţe şi al Justiţiei.

Flavius Rotariu

9 Comments

 1. LuxPhotoFuchs Reply

  Frectie la piciorul de lemn!! Cat timp Hidroelectrica prin unitatile sale Hidroserv infiintate pe langa toate unitatlle sale din tara (Valcea, Portile de Fier, Piatra Neamt, Hateg, Curtea de Arges, Caransebes, Bistrita, Sebes, Cluj, Slatina, Tg. Jiu etc.) face proiectare, executie, intretinere, revizie, modernizare si servicii pentru echipamentele hidroenergetice, activitate de pana acum a UCMR, niciodata nu se va accepta colaborarea cu resitenii. Mai ales ca din Hidroserv-uri s-au disponibilat in anul acesta multi specialisti!

  • Hidroserv-urile sunt sectii de mentenanta si nu producatori de echipamente noi. Capacitatile lor de productie sunt foarte mici in comparatie cu cele ale UCMR. Proiectare??!! De unde la Hidroserv?? Fara UCMR, Hidroserv nu e in stare sa puna un diagnostic corect (cu mici exceptii neglijabile la nivel national)!! UCMR a echipat 80% din centralele hidro din Romania. Acum inchidem UCMR si mergem sa le dam nemtilor (Voith) ale caror turbine sunt mancate de bacterii dupa 5 ani de folosinta???

 2. LuxPhotoFuchs Reply

  Iata domeniile de activitate la doar doua din sectiile Hidroserv prevazute in site-urile de prezentare:
  HIDROSERV BISTRITA
  -PROIECTARE instalatiielectrice si MECANICE
  -LUCRARI, revizii si reparatii la AGREGATE ENERGETICE

  HIDROSERV VALCEA
  -Reparatii, servici AGREGATE HIDROENERGETICE, ECHIPAMENTE HIDROMECANICE
  -CONFECTII METALICE si reconditionari piese echipamente

  De mentionat ca doar HIDROSERV Portile de Fier are 581 de angajati….
  Ar fi interesant sa se afle numarul fostilor angajati ai UCMR si HYDRO ENGEENERING CARE lucreaza in cadrul HIDROSERV…
  E de Caragiale sa afirmi ca aceste asa zise sectii fac doar … mentenanta!

 3. Si uite asa s-a facut marea privatizare a UCMR-ului si a altor uzine ,marii capitalisti ai acestori uzine au cumparat-o pe nimic, au facut avere ,au dat afara oameni, au distrus destine, iar statul roman adica noi boborul am pierdut biliarde s-au triliarde de lei in acesti 23 de ani de jaf , iar acesti jefuitori si distrugatori nu sunt trasi la raspundere ,confiscata averea bagati in puscarie cu toata familia lor ,doar atata stie sa faca sa treaca cu vederea sa devina din nou propritar iar dupa un timp sa o privatizeze din nou in buzunarul cuiva ,cam asa se lucreaza in tara la noi !

 4. Tot la vorba lu babanu Chebutiu ati ajuns. Cand umbla pe la Bucale sa faca holding in Ramania ati ras acum revenim la 2009. Daca de atunci se facea convertirea in actiuni nu castiga satul asa cum se spune acum. Ei atunci frunza era la Base, acu e Crin si o sa devina ghiocel, ca sta aplecat.

 5. Care Stat ? Asta care se va desfinta in 2-3 ani sau un alt stat „vecin si prieten” ?

 6. Un lucru bun pentru Resita si resiteni,asa ar trebui sa se intample cu toate intreprinderile si companiile,statul sa redevina actionar si sa terminam cu tampenia asta de capitalism,care oricum e pe sfarsite,dovedindu-si ineficienta si nefunctionalitatea.Numai un chior nu ar vedea asta!

Adaugă comentariu