Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul vizând alegerile prezidențiale din 2014.

Decizia Tribunalului Caraș-Severin nu este definitivă.  Frunzăverde a fost condamnat de Tribunalul Caraș-Severin pentru folosirea influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de patru ani. De asemenea, i-au fost interzise mai multe drepturi și trebuie să se supună unor măsuri de supraveghere pe perioada termenului de încercare, dar și să achite cheltuieli judiciare în valoare de 4.000 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în decursul a zece zile de la comunicare.

„Aștept să vad motivarea instanței, pentru că aceasta nu a fost încă publicată. Ce pot să vă spun de pe acum este că vom ataca cu apel această decizie. Soluția este una profund nedreaptă pentru că în cazul lui Sorin Frunzăverde avem de a face cu un demers exclusiv politic, ce nu ar trebui incriminat penal. Din punctul meu de vedere, în îndemnul de a scoate oamenii la vot nu văd nimic ilegal, repet, demersul este unul exclusiv politic. Sorin Frunzăverde a acționat legal. Sunt cazuri mult mai grave, vă dau ca exemplu migrarea de la un partid la altul contra unor fonduri, aceasta ar trebui, într-adevăr, incriminată ca faptă penală”, a declarat pentru Jurnal CS avocatul lui Frunzăverde, Gheorghe Onea.

2 Comments

  1. Il asteapta Bombonel in Mauritius sa isi cheltuiasca si el ceva din ce a agonisit in anii astia. Asta imi place la Romania, se pensioneaza un mafiot, fortat daca nu intelege, si este lasat sa-si cheltuie linistit furaciunile pentru a lasa loc si altora sa-si faca plinul. Malin Bot se intreba intr-un editorial, ce blestem e pe capul poporului asta de isi plateste regeste calaii, caz unic in istoria lumii. Cred ca si acest caz este din aceeasi speta, a unei liste lungi de infractori trasi pe linie moarta dar nepedepsiti, sau cu pedepse de ochii lumii, si lasati in sanul familiilor avand pensii babane platite de cei multi si prosti. Ma mir totusi ca ati avut curaj sa dati stirea cu imparatul 🙂

Adaugă comentariu