Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sorin Frunzăverde a declarat într-o conferinţă de presă susţinută joi că Parlamentul României are legitimitatea de a-l suspenda pe preşedintele Traian Băsescu, iar acest fapt trebuie atins.

„Îmi pare rău că fac un astfel de comentariu în ziua Unirii Principatelor. Din relatările apărute în presă reiese că premierul i-a propus preşedintelui să cumuleze alegerile pentru Parlamentul European cu cele prezidenţiale, undeva în mai sau iunie 2014. Eu însă cred că o asemenea negociere nu trebuia sugerată. Cu Traian Băsescu nu trebuie negociat. Traian Băsescu trebuie suspendat de Parlamentul României! Şi românii îl vor demite, vor vota covârşitor pentru plecarea sa de la Cotroceni. Nu putem să anulăm, prin asemenea gesturi politice, circa 16 milioane de voturi”, a declarat vicepreşedintele PNL.

În opinia lui Frunzăverde, Parlamentul României trebuie să dovedească faptul că este instituţia fundamentală a democraţiei, respectând Constituţia, cu precizarea că există temei constituţional pentru suspendarea lui Traian Băsescu.

Modul în care Traian Băsescu s-a comportat în campania electorală reprezintă principalul temei pentru o posibilă suspendare, urmată de inevitabila demitere. A urmat condiţionarea scurtării mandatului de demisia Parlamentului, de către un preşedinte respins de către peste şapte milioane de oameni, la care se adaugă alte milioane care au ales o majoritate în Parlament de aproximativ 60%, conform legii în vigoare, pe care Traian Băsescu a promulgat-o şi care a apărut, ca atare, într-un context pe care tot Traian Băsescu l-a generat“, a mai amintit Sorin Frunzăverde.

Acesta a precizat că Alianţa Dreptate şi Adevăr s-a rupt tot din cauza preşedintelui în exerciţiu. „Iar dacă vom cădea, din nou, în diferite lamentări de genul – ce va spune Europa? – eu cred că Europa nu va spune nimic, pentru că Europa respectă votul, deoarece Europa este rezultatul votului unei majorităţi din cei care participă la un scrutin electoral. Prin urmare, şi clasa politică din România trebuie să respecte votul, respectând şi Constituţia. Trebuie să terminăm, o dată pentru totdeauna, cu gâlceava interminabilă, cu vrajba politică sădită între noi şi cu statul acesta poliţienesc, iar Parlamentul poate să facă acest lucru”, a precizat vicepreşedintele PNL.

Sorin Frunzăverde a ţinut să amintească şi faptul că la fel, în mod democratic, mai trebuie modificată Legea referendumului şi aducerea acesteia în europenism, „pentru că niciunde nu există prag electoral“.

Flavius Rotariu

17 Comments

 1. Tineti lumea-n priza,ca sa nu simta cand ii faceti la buzunar…Nivelul de trai se duce la vale cu o viteza ametitoare,nu aveti bani de investitii,dar aveti de referendumuri..Dar pentru schimbarea presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin,nu punem de un referendum ?.Ca am ajuns la coada tuturor clasamentelor de cand imparatesti dupa bunul plac,acest judet.

  • Sunt convins ca esti unul, nu zic intentionat una (stim de ce), care nici macar nu a fost la vot. Instabilitatea politica duce la fragilitatea mediului antreprenorial, nu invers. Cum sa investeasca cineva cand nu stie daca TVA-ul ramane la pragul existent sau mai urca, cand taxele sunt sau nu sunt, cand facilitati fiscale nu exista, dar exista in schimb certuri zilnice la tv si declaratii contradictiorii.

 2. Sorinele tata, poporul l-a demis odata. Acum e randul vostru, al politicienilor sa-l aruncati la lada de gunoi a istoriei pe guvernator. Altfel, plecati acasa. Succes!

 3. Curios! D-le președinte CJ! Dvs afirmați:
  **…… Prin urmare, şi clasa politică din România trebuie să respecte votul,…**!

  Da! Clasa politică trebuie să respecte rezultatul unui referendum pe care și DVS doriți să-l dați uitării (referendumul): MAXIM 300 PARLAMENTARI!

  șI DVS. faceți parte din clasa politică; de ce nu respectați rezultatul acestui referendum?

 4. In locul lui Frunza Verde as sta ascuns sa nu ma vada nimeni. A fost atatia ani sef in Caras-Severin dar asa judet inapoiat nu exista in Europa. Drumuri judetene absolut impracticabile (trebuie sa te intorci din drum), orase in ruina, someri cat cuprinde, coruptie, etc.
  Si da, cum ramane cu max. 300 de parlamentari? Poporul a votat, poporul suveran, bla, bla, bla. Sau votul conteaza numai cand va convine?
  Bine zice basescu sa se faca alegeri prezidentiale odata cu parlamentare si europarlamentare. El a zis ca isi da demisia. DAR VOI?

 5. Eu cred ca romanii vor vota covarsitor demiterea tuturor politicienilor, confiscarea averilor ilegale si inchisoarea pe viata cu munca in folosul comunitatii pentru toti cei care, in regim de capuse, au secat tara si si-au batut joc de romani vreme de 23 de ani. Demiterea presedintelui este doar o picatura din ocean, un hot, din mai mult de o gramada, care pierde o pozitie politica – nimic mai mult.

 6. Este prima remarca publica, explicita pe care o salut ! Suspendarea lui Basescu ar fi binevenita si un act firesc de restabilire a increderii cetateanului in statul de drept.

 7. auzi cine vorbeste lumeeeeeeeeeee asta care a distrus judetul dute maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 8. ..se observa printre comentarii ca s-a activat dispozitivul informatorilor Securitatii….din toata tara ! Este clar ca aceste GUNOAIE nu s-au numarat printre cei 7.400.000 de romani care i-au spus lui Basescu: „Du-te mai sa te culci, esti beat !” Acestia reprezinta pe Macovei care a declarat ca „in Romania a avut loc o lovitura de stat”.

 9. lu’ asta ii arde de suspendare lui Basescu si orasul nostru parca s-a intors in timp cu 20 de ani.cum ramane cu parlamentul uninominal si 300 de parlamentari????

 10. Basescu a fugit de pe vapor la 35 de anisori, apoi a vandut Flota, ce inteleg fraierii ?!
  ..se observa printre comentarii ca s-a activat dispozitivul informatorilor Securitatii….din toata tara ! Este clar ca aceste GUNOAIE nu s-au numarat printre cei 7.400.000 de romani care i-au spus lui Basescu: „Du-te mai sa te culci, esti beat !” Acestia reprezinta pe Macovei care a declarat ca „in Romania a avut loc o lovitura de stat”.

   • iulicafarafrica nu-mi spune nimic…ma astept sa fie unul iulica-cu-carte, posibil sa fi unul de-al lui Igas, ai profilul !

 11. Acest site este frecventat de basisti. Locul meu nu este aici ! Astept clipa cand basistii vor fi goniti de pe locurile bine platite din companiile multinationale, de la firmele privilegiate, din institutiile statului, atunci voi apare eu. Ma veti recunoaste !

  • iulicafarafrica Reply

   sa stii ca in companiile multinationale asta a fost criteriul de angajare!probabil ca informatia asta ai auzit-o la coada la ajutorul social(sau la ala ptr handicapati?)!din pacate ptr tine,institutiile statului sunt pline de uselisti,asa ca degeaba astepti!

Adaugă comentariu