Caraş-Severin, Romania

Asemeni romanului antic ce savura măcelurile între gladiatori, omul modern are nevoie ca simţurile sale amorţite să-i fie biciuite pentru a ieşi din cumplita sa stare de apatie. Pentru că are acces la atâtea informaţii, acestea au devenit banale, îl plictisesc de moarte, iar din această stare de blazaj nu-l pot scoate decât extremele. Vestea că Osama a murit i-a scos în stradă pe americani.

Călare pe maşini sau pe stâlpi, cântând, dansând, urlând în faţa camerelor, agitând steaguri, ziceai că tocmai a câştigat echipa lor preferată. În loc de o răzbunare sumbră pentru toate victimele teroristului, un carnaval ridicol cu participanţi ce ar fi dat orice ca să fie alături de Obama, să poată urmări în direct uciderea şefului al-Qaida, să se înfioare de plăcere în faţa micului ecran şi să moară de ciudă că nu sunt la faţa locului. Pozele trucate cu teroristul mort fac şi acum furori pe internet, fiecare nouă apariţie fiind tot mai sângeroasă şi mai explicită. Probabil peste vreo săptămână o să credem că Osama n-a mai fost împuşcat în cap ci călcat de un tanc. De mai multe ori.

Iar dacă nu e moarte, şi sexul merge la fel de bine. „Lady“ Gaga face furori anunţând ba că e hermafrodit (hermafrodită?), ba că are coarne, iar când nu apare îmbrăcată în carne face pe Maria Magdalena. La noi, Oana Zăvoranu ne arată cum se trece peste un divorţ între „vedete“. Dacă Adelina Vârciu/Pestriţu poza în Playboy în rochia de mireasă spre disperarea soţului şi deliciul publicului, Querida ridică acum ştacheta şi ne prezintă crucea între silicoane. Biserica ia foc, oamenii „de bine“ scuipă scârbiţi şi aruncă priviri pe furiş aşteptând următoarea ştire bombă.

Nici nu vreau să mă gândesc la ce va face următoarea „vedetă“ ca să o depăşească… Pentru că, dacă cineva vrea cele câteva clipe de faimă, va trebui să facă ceva şi mai extrem. Un adevărat concurs de cine poate să fie mai revoltător, totul de dragul unui public ce nu-şi aminteşte că trăieşte decât atunci când îi vede pe alţii murind.

Nina Curiţa

1 Comment

  1. Chiar nu ma asteptam sa vad un asemenea articol pe un site de stiri.Inseamna ca inca mai sunt oameni normali si sanatosi la minte in mass-media…

Adaugă comentariu