Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acestea îşi dau mâna pentru o iniţiativă legislativă ce vizează modificarea actului normativ.

Deşi anul trecut Blocul Naţional Sindical a mai avut o campanie ce s-a finalizat cu strângerea a suficiente semnături, iniţiativa, ajunsă pe masa Guvernului, nu a avut sorţi de izbândă. Din acest motiv, filialele BNS, alături de celelalte organizaţii judeţene ale confederaţiilor sindicale existente, vor încerca din nou să aducă modificările Codului Muncii.

„De această dată vom încerca să facem front comun. Pe lângă modificarea şi completarea Legii 53 din 2003, numită şi Codul Muncii, trebuie să vorbim şi de legea dialogului social şi altele, dar acesta este primul pas. Am întocmit un dosar în care am subliniat cele 99 de puncte care trebuie modificate în Cod. Este vorba despre raporturile individuale şi colective de muncă, de înregistrarea contractului în registrul general, modalităţi de verificare a aptitudinilor profesionale şi multe altele, care ar trebui să echilibreze balanţa între angajator şi angajat”, a declarat Nicolae Drăgan, preşedintele filialei Caraş-Severin a Blocului Naţional Sindical.

Prin urmare, în cel mai scurt timp posibil, va fi demarată o nouă campanie de strângere de semnături, formularele fiind utilizate de toate confederaţiile sindicale ce vor adera la aceasta.

„Noi vom participa la acest demers, pentru că este nevoie şi de un nou Cod al Muncii şi de alte instrumente prin care angajaţii să-şi câştige drepturile. Nu putem să stăm deoparte, dar aş dori ca societatea civilă, patronatele şi alte instituţii să-şi aducă contribuţia ca să împingem lucrurile mai departe”, a precizat Jivomir Tovladiaţ, preşedintele filialei cărăşene a CNSLR – Frăţia.