Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spitalul Judeţean de Urgenţă a obţinut certificarea pentru a viza medical permisele profesioniste.

Spitalul Județean de Urgență Reșița este încă din anul 2008 unitate sanitară agreată de Ministerul Transporturilor pentru evaluarea din punct de vedere medical a persoanelor cu atribuții în siguranța circulației.

„Dacă în perioada 2008-2013, aria de competență era limitată doar pentru transportul rutier, de acum, pe o perioadă de cinci ani, lucrurile s-au schimbat. În urma evaluării efectuate de către reprezentanții Direcției Medicale din cadrul Ministerului Transporturilor, aria de competență a Spitalului Județean de Urgență a fost extinsă de la transport rutier pentru șoferi profesioniști și la transport naval, transport aerian, transport pe calea ferată”, a precizat dr. Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Certificatul de agreere 191/2014 este deja la Spitalul Judeţean şi, ca atare, unitatea sanitară poate viza actul medical necesar conducătorilor profesionişti şi celor care activează ca profesionişti pe căile aeriene şi navale. Acum patru ani, când a sosit prima certificare, şoferii de taxi au fost primii care au salutat decizia ministerului în sensul că până atunci trebuiau să se deplaseze, o dată la şase luni, în judeţele limitrofe pentru obţinerea vizei medicale.

Acum, noua certificare ar putea avea implicaţii multiple, de la certificarea celor care vor munci în unitatea specială de aviaţie SMURD de la Caransebeş la cei care muncesc în domeniul naval, pe Dunăre.

Adaugă comentariu