Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţa rămâne capitala nedetronată a şomajului, deţinând mai mult de o treime din cel urban.

În luna iunie, Caraş-Severinul avea, oficial, 5.800 de şomeri, dintre care 3.034 erau în mediul urban. În top, la oraşe, locul I îl ocupă Reşiţa, cu nu mai puţin de 1.158 de persoane direct afectate de acest fenomen social, ceea ce înseamnă mai mult de o treime din şomajul urban. Pe locul II urmează, la distanţă destul de mare, Oţelu Roşu, cu 416 şomeri, iar pe III Bocşa, cu 362. În clasament urmează Moldova Nouă (273), Caransebeş (246), Oraviţa (229), Anina (186) şi Băile Herculane (164).

În ceea ce priveşte şomajul rural, cifrele oficiale totalizează 2.766 de persoane. Cei mai mulţi dintre şomerii de la sate sunt în Topleţ, respectiv 160, în clasament urmând Mehadia, cu 149, şi Socol, cu 133. Cei mai puţini şomeri din judeţ sunt la Brebu (patru), Brebu Nou (cinci), Buchin (şase), Copăcele (şapte), Ramna (opt), Lupac şi Bolvaşniţa (câte nouă).

Trebuie precizat faptul că din totalul de 5.800 de şomeri cât a înregistrat Caraş-Severinul în luna iunie, 3.417 erau indemnizaţi, iar restul de 2.383 neindemnizaţi. În privinţa ratei şomajului, în judeţ, în aceeaşi lună, indicatorul a înregistrat o cotă de 4,86%, ceva mai mare decât în iunie 2012, când acesta era de 4,24%. În cazul femeilor, rata a scăzut puţin spre 3,89%, urcând, în schimb, în cazul bărbaţilor, la 5,66 la sută. Nu putem însă omite faptul că în spatele fiecărui şomer înregistrat oficial există o familie afectată. Pe lângă alte mii de familii care nu figurează în evidenţele oficiale…

Antoniu Mocanu

3 Comments

  1. SERBANOIU COSMIN Reply

    Cea din poza este frecvent de vazut. A fost una din cele mai slabe si incompetente studente la Resita…dar cu pretentii ca are la baza o facultate. ESTE O NEPRICEPUTA

  2. Vrei sa spui ca cei 5800 de someri (cifra oficiala, departe de realitate) s-ar angaja imediat, dar sunt niste incompetenti cu pretentii?
    Multi ar lucra si ca necalificati, insa oferta de locuri de munca raportata la nr. de someri este cam 1/50 la nivel national, in CS „concurenta” fiind mult mai mare.

  3. SERBANOIU COSMIN Reply

    Si la liceu a fost promovata cu heirupp!!! Si pedeasupra e si ingamfata.

Adaugă comentariu