Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Comisarul şef Decebal Davidoiu consideră că sunt condiţii ce trebuie înăsprite pentru obţinerea permisului de conducere.După ce au fost supuse dezbaterii publice, amendamentele car ar putea fi aduse Codului Rutier sunt considerate a fi prea aspre (de către şoferi şi candidaţii pentru permis) dar necesare (pentru cei care impun respectarea legii). Între necesitatea coerciţiei pentru anumiţi conducători auto şi o oarecare doză de paranoia din partea autorităţilor centrale, rutieriştii consideră că trebuie aduse modificări de substanţă care să crească siguranţa pe şosele.

„Să aşteptăm să apară noua formă a legislaţiei. La normele de examinare, pe undeva, erau necesare nişte corecturi. Este o opinie ca cetăţean, pentru că au fost cazuri, în trecut, când s-a constatat că nu doar la partea teoretică erau ajutaţi candidaţii pentru permis. Odată cu examenul pe calculator, au dispărut aceste bănuieli. Ideea de a monta camere de luat vederi şi la proba traseu nu poate fi decât benefică. Nu ştiu sub ce formă se va realiza acest lucru“, a precizat comisarul şef Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Poliţie Rutieră Caraş-Severin.

Într-adevăr, propunerile pentru testarea practică a candidaţilor prevăd înregistrarea video în timpul examenului, dar nu se specifică ce anume se monitorizează: traseul urmat, sau şoferul şi examinatorul? „Până la examinator, am o problemă cu cei care îi formează pe viitorii conducători auto, ba chiar cu cei care îi atestă pe instructori. Sunt instructori care încalcă legea pentru că aşa s-au obişnuit şi îl învaţă şi pe cel şcolarizat astfel, încă din primă fază. Generaţia «proaspătă» consideră că încălcarea legii este o banalitate. Sunt mulţi şoferi, obişnuiţi cu circulaţia în Reşiţa, care nici nu mai urmăresc indicatoarele sau ce semnifică ele“, a mai adăugat Decebal Davidoiu.

Flavius Rotariu

2 Comments

  1. Trebuie inasprite si conditile de a ajunge politist la rutiera.Avem nevoie de politisti care nu au afectate facultatile de perceptie.Unii nici nu cunosc codul rutier.

  2. De-a lungul anilor am auzit lucruri urate despre activitatea acestui domn politist. Cu siguranta va spun ca cel putin doi dintre fostii colegii domniei sale nu si-au facut corect meseria de examinator, de politist. Erau abonatii dulapului metalic plin cu tigari, cafea si alte „rechizite”.

Adaugă comentariu