Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţa, împreună cu Kikinda, beneficiază de un nou proiect valorând aproape 1,5 milioane de euro.

Palatul administrativ municipal al reşedinţei judeţului a găzduit miercuri, 22 ianuarie, conferinţa de lansare a unui nou proiect cu parteneri sârbi. „Prevenirea inundaţiilor – Pentru o mai bună calitate a vieţii” este numele iniţiativei derulate de către municipalitatea reşiţeană, în parteneriat cu oraşul Kikinda, cu finanţare în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. La eveniment au participat, pe lângă delegaţia din Kikinda, reprezentanţi ai administraţiei locale cu răspunderi în ceea ce priveşte protecţia civilă, consilieri locali, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi ai diferitelor servicii şi direcţii din subordinea municipalităţii.

„Lansăm un proiect de circa un milion de euro ce vizează acţiunile şi activităţile din oraşele noastre, un proiect care beneficiază de acea posibilitate transfrontalieră de a atrage bani europeni. Iată că putem să ne bucurăm împreună de lansarea acestui proiect, spune Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei. Cred că implementarea acestui proiect este importantă pentru prevenirea situaţiilor nedorite, dar şi în cazul unor eventuale intervenţii. (…) Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii în regiunea transfrontalieră şi în zona Dunării, prin creşterea nivelului de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi de pregătire în Reşiţa şi Kikinda, precum şi creşterea capacităţilor tehnice şi umane ale persoanelor implicate în domeniul situaţiilor de urgenţă. Printre activităţile proiectului se numără organizarea unor sesiuni de instruire pentru persoanele implicate în intervenţiile în situaţii de urgenţă, achiziţionarea unor utilaje necesare intervenţiilor rapide – motopompă, buldoexcavator, utilaj cu braţ telescopic pentru intervenţii la înălţime, o maşină de intervenţii cu cisternă, cinci corturi de mare capacitate şi cinci bărci pneumatice –, dar şi un sistem nou de alarmare în situaţii de urgenţă din municipiul Reşiţa”.

Potrivit Titianei Cătană, directorul tehnic al municipalităţii, baloare totală a proiectului este de 1,041 milioane de euro, din care 885 de mii de euro reprezintă finanţarea nerambursabilă din fonduri IPA, 82.500 de euro din partea Guvernului României, 12.700 – contribuţia Reşiţei, iar 60.940 – contribuţia oraşului Kikinda.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu