Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Am putut observa asta la ultima ediție a Festivalului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Luță Ioviță”, desfășurat zilele trecute în capitala gugulanilor. Atunci ne-am convins că invidia sau zâmbetele de complezență se regăsesc și în lumea artiștilor. Protagoniștii: două nume consacrate ale folclorului românesc, cântărețul Gheorghe Turda și prezentatoarea TVR Timișoara, și ea solistă de muzică populară, Felicia Stoian.

Cel care a aruncat „săgețile” a fost Gheorghe Turda, nemulțumit de prezentarea Feliciei Stoian atunci când rapsodul-general a urcat pe scenă pentru recitalul din prima zi a festivalului.

„Cei mai mulți dintre dumneavoastră stați cu sufletele la gură pentru că l-ați văzut în calitate de jurat, mulți dintre dumneavoastră nu l-ați văzut niciodată în realitate și și-ar dori și el să cânte pe plaiurile bănățene. Mă bucur să-l prezint pe moroșanul, românul, cum vreți dumneavoastră să-i spuneți, Gheorghe Turda”, au fost cuvintele prezentatoarei, care se pregătea să părăsească scena atunci când a fost întoarsă din drum de Turda, acesta nescăpând prilejul pentru mici ironii: „Vreau s-o întorc la loc pe Felicia, unde e locul ei pe scenă, prezentatoare. Cam săracă prezentare, nu vreau să te critic dar merită Gheorghe Turda mai mare prezentare. Și atenție, mi-e datoare de 10 ani, sau a câta ediție e Festivalul Mariana Drăghicescu? Eu am fost martor la prima ediție și de atunci tot mă ține cu minciuna, încă nu m-ai chemat. Felicia mi-ești datoare! Replicile trebuie date la timp!”.

Evident, cu zâmbetul pe buze, Felicia Stoian l-a contrazis, iar spectacolul și-a reluat cursul.