Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Deşi ţepele luate prin metoda „Accidentul“ au tot fost mediatizate, pentru ca oamenii să fie precauţi, o femeie de 69 de ani, din Oraviţa, s-a alăturat şirului victimelor înşelate, pierzând impresionantă sumă de bani.

Femeia de 69 de ani a sunat la 112 şi a reclamat Poliţiei Oraviţa că a fost înşelată prin metoda „Accidentul“. Orăviţeanca le-a povestit oamenilor legii cum că a fost sunată de un bărbat care s-a dat drept medic şi care i-a cerut 12.000 de euro pentru o presupusă intervenţie chirurgicală de care ar avea nevoie cineva din familia femeii.

„Pentru ca povestea să fie și mai credibilă, suspectul i-a cerut victimei să întocmească o declarație olograf, în care să-și declare datele de stare civilă și i-a prezentat posibilitatea de a achita o primă tranșă din suma presupusei intervenții medicale, respectiv suma de 6.000 de lei. La scurt timp, la domiciliul victimei s-a prezentat un bărbat necunoscut căruia aceasta i-a remis suma de 6.700 de lei împreună cu declarația solicitată, după care acesta a plecat într-o direcție necunoscută“, ne informează Poliţia judeţului.

Oamenii legii au putut afla că, în aceeaşi zi, alţi doi orăviţeni au fost abordaţi pentru a fi păcăliţi prin aceeaşi metodă de operare. Numai că presupusele victime, de 83, respectiv de 65 de ani, nu au dat crezare celor care i-au sunat. Deocamdată, poliţiştii au demarat o anchetă, fiind întocmit un dosar penal pentru înşelăciune şi tentativă la această faptă.