Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţiile de şomaj din zonă şi-au dat mâna cu un partener străin pentru a pune la cale un proiect în acest sens.

AJOFM Caraş-Severin a organizat miercuri o conferinţă de promovare a unui proiect ce urmăreşte modernizarea, pe bani europeni, a serviciilor oferite şomerilor, precum şi creşterea eficienţei personalului implicat.

În fiecare agenţie judeţeană din Caraş-Severin, Timiş, Arad, Mehedinţi, Gorj şi Alba este pregătită o echipă specială care să lucreze cu personalul instituţiilor, care va beneficia de cursuri menite să crească eficienţa şi calitatea serviciilor. Per ansamblu, într-o primă etapă, vor fi pregătite echipele de lucru, formate din 38 de oameni, care vor califica alţi aproximativ 200 de angajaţi din agenţii. Partenerul străin este un serviciu public de ocupare din Danemarca, iar în implementarea proiectului, care durează 36 de luni, este implicat şi Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală din Timişoara.

Au participat şefii tuturor agenţiilor judeţene implicate, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu. Valoarea totală a proiectului este de 3,67 milioane de lei, din care contribuţia locală este de 0,73 milioane.

Antoniu Mocanu

1 Comment

Adaugă comentariu