Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O nouă înţelegere pentru o finanţare europeană a fost semnată, joi, 2 august, de Ioan Popa, primarul Reşiţei, şi de Sorin Maxim, directorul ADR Vest. Este vorba despre banii necesari pentru reabilitarea termică a unei clădiri educaţionale.

„Mulțumesc Graţian Dobre, Florin Constantin, Dariana Babicin, notează edilul într-un mesaj pe o reţea de socializare. Am semnat proiectul în valoare de aproximativ 1,7 milioane de euro pentru reabilitarea energetică a Liceului Teoretic «Traian Vuia» și asta vi se datorează vouă, celor care ați muncit zi și noapte! Sunt mândru de colegii mei și sunt convins că împreună vom reuși să aducem Reșița acolo unde ne dorim! Mulțumesc Sorin Maxim pentru disponibilitate!“.

La jumătatea acestui an, la reabilitarea energetică pe clădiri publice, municipalitatea reşiţeană număra deja proiecte depuse pentru aproape toate unităţile de învăţământ mediu din oraş. Cele şapte proiecte pentru licee însumează o finanţare de 8,5 milioane de euro, iar reabilitarea energetică a clădirilor publice, în ansamblu, cu toate cele 15 proiecte – 20,7 de milioane de euro.