Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor din Caraş-Severin este cercetat pentru că ar fi vânat într-o zonă protejată. Se pare că, printre cei descoperiţi la partida ilegală de vânătoare, s-ar afla şi cunoscutul interpret de muzică populară Nicu Novac.O echipă formată din rangeri ai Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa şi poliţişti au răspuns unei solicitări care sesiza faptul că, marţi seara, în jurul orei 21.00, pe raza parcului se aud focuri de armă.

Or, pentru că vânatul în zonele protejate este strict interzis, oamenii legii au demarat cercetările, găsind în parc un grup de oameni cu arme de vânătoare, printre care s-ar fi aflat Mircea Ciobanu, directorul AJVPS Caraş-Severin şi interpretul de muzică populară Nicu Novac.

Cu toate acestea, membrii grupului aveau autorizaţie pentru vânătoare. Potrivit comunicatului oficial al Poliţiei cărăşene, „lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au identificat în cursul zilei de marţi, 12 februarie a.c., pe raza localităţii Sasca Montană nouă persoane, cu vârste cuprinse între 30 şi 65 ani, ce se aflau la o vânătoare organizată, existând şi o autorizaţie în acest sens. Întrucât există indicii cu privire la faptul că aceştia se aflau la vânătoare în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţei, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj. În urma activităţilor au fost ridicate în vederea cercetărilor şi nouă arme de vânătoare“.

Pentru a confirma sau infirma cele de mai sus, am încercat în repetate rânduri să luăm legătura telefonic cu Mircea Ciobanu, dar telefonul acestuia era închis.

Flavius Rotariu

6 Comments

  1. sa infunde puscaria toti nenorocitii care cred pot eluda legea doar prin simplul fapt ca sunt ‘sefi’!

  2. Este o stire aparuta doar asa de ochii lumii!Ar fi corect si daca s-ar lua masurile necesare in cazul acestor personaje,nu sa se musamalizeze totul,cum se obisnueste in cazul lor,pentru ca de la oameni ca ei pleaca toate porcariile in tara asta si oamenii obisnuiti sunt gasiti vinovati de fapte pe care nici nu le comit.Va garantez ca nu se v-a intampla nimic in continuare,doar sunt protejatii marelui imparat al Carasului,in acest judet domneste coruptia la nivel inalt si toate manevrele se fac intre acesti sefi,mai mari si mai mici,doar intre ei.In acest judet nu poate nici Justitia sa-si faca datoria,pentru ca este controlata de acesti oameni ai imparatului F.S.Stiu cine au fost acestia si sunt curioasa cum evolueaza cazul!

  3. Mergeti in padurile din jurul localitatii Ocna de Fier. Acolo sa vedeti taieri ilegale de copaci si braconaj in stil mare. Cine apara legea in tara asta si daca nu de ce nu sunt decapitati cei care o incalca?

  4. imediat montate coarne la cei sus numiti, si scosi la impuscat, toti cocalari cu bani se distreaza fara sa gandeasca ca nu au voie sa omoare animale sub nici o forma in ariile protejate, ei sunt mai rau ca animalele ce doreau sa le impaieze. Ideea din urma imi surade pentru ei , si chiar le-ar sta bine

  5. de ce nu sunteti obiectivi?nu am nimic cu cei 9 vanatori dar vanatoarea a fost perfect legala,ajvps caras a castigat fondul bei anul trecut la licitatie si plateste destul anual ptr acest fond la ministerul mediului ori daca nu era voie sa se faca vanatoare fondul nu se scotea la licitatie.la acesti oameni li s-au luat armele si sunt cercetati pe nedrept.mentionez ca nu am nimic cu ei dar tin cu ei ptr ca li s-a facut o mare nedreptate.cu stima dragotescu iuliu din oravita.p.s.ajvps are si hartie de la ministerul mediului precum ca se poate face vanatoare pe acest fond

Adaugă comentariu