Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Programul, iniţiat cu ani în urmă de către ANTREC, va fi revitalizat în cursul acestui an. Programul Soba de la drum este destinat bănăţenilor din zona rurală care doresc să-şi sporească veniturile prin investiţii minime în domeniul turismului.

„Este o idee pronită de Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural, prin care se intenţionează promovarea turismului «de bază» din Caraş-Severin, ceea ce creează locuri de cazare pe tot teritoriul judeţului şi chiar al Banatului. Este cunoscut faptul că bănăţenii chibzuiţi au două-trei camere de oaspeţi, aşa numitele «sobe de la drum», ce pot deveni structuri de cazare clasificate şi introduse în circuitul turistic. Sunt camere de închiriat, ce, prin autoclasificare din partea proprietarului care devine persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală, poate primi un număr de margarete şi poate fi promovat, gratuit, de către noi. Este nevoie de condiţii minime şi de bun simţ de cazare şi masă“, a precizat Daniel Afilon Laţcu, preşedinte ANTREC Caraş-Severin.

Asociaţia poate oferi consultanţă gratuită celor care doresc să intre în program, putând promova la târgurile de turism aceste oferte.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu