Caraş-Severin, Romania

VALEAPAI – Este semnalul de alarmă al sătenilor din Valeapai, care avertizează autorităţile că acesta poate să cadă în orice moment.

Recent consemnam că drumul judeţean care leagă comuna Ramna de Valeapai, DJ 585, este coşmarul locuitorilor din zonă, oamenii fiind atenţionaţi că podul de la Ramna e şubred, de ani buni nemaifăcându-se lucrări de reparaţii. Revenim cu un alt SOS al sătenilor, aceştia temându-se că, în scurt timp, podul peste Pogonici sau podul mare, cum este cunoscut, riscă să se prăbuşească. Asta din cauza transporturilor de lemn efectuate în urma exploatărilor masive în zonă, încărcătura de mare tonaj creând gropi care se tot lărgesc şi se adâncesc.

„Atenţie, cade podul! – este semnalul de alarmă de pe pagina de Facebook a localităţii. În scurt timp, datorită exploatării masive de lemn, pe podul mare, cum îl cunosc sătenii, nu se va mai putea trece. Nu ştim pe cine să mai acuzăm, autorităţile aruncă vina de la unul la altul….dar pericolul devine din ce în ce mai mare. Placa de beton de deasupra se tot mănâncă, formându-se cratere imense, cum sunt şi în drum. De ce toate astea? 1.Zilnic pe el trec tone de lemn; 2.Podul nu a mai fost reabilitat de la construirea lui. Trecerea anilor şi greutatea lemnului încep să facă tot mai sesizabilă problema podului. Sperăm că se va sesiza cineva şi în privinţa asta“.

Poate că imaginile vor convinge autorităţile că sunt necesare cât mai urgent lucrări de reabilitare a podului peste Pogănici, nu de alta, dar e posibil ca acesta să se prăbuşească, Doamne fereşte!, chiar în timpul unui transport de masă lemnoasă.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber