Caraş-Severin, Romania

EZERIŞ – În comună şi în satul Soceni se lucrează în această perioadă la reţeaua de canalizare şi la extinderea reţelelor de alimentare cu apă. Din august şi până acum s-a reuşit şi asfaltarea a doi kilometri de străzi comunale, din cei 6,2 km ce se vor realiza în viitor, urmând ca în fostul sediu al Primăriei Soceni să se amenajeze un centru social pentru pensionari şi un dispensar.

Toate aceste lucrări, demarate în august, nu ar fi fost posibile, spune primarul Ioan Rusu, fără finanţarea de 2,5 milioane de euro, primită de la Uniunea Europeană, în urma accesării Măsurii 322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale“.

„Cei doi constructori care efectuează lucrările la Eueriş şi Soceni se mişcă rapid. Muncitorii au reuşit într-un timp relativ scurt să realizeze lucrările peste graficul stabilit iniţial, iar dacă aceştia vor continua în acelaşi ritm, sunt convins că vom face recepţia lucrării, anul viitor pe vremea asta“, a precizat primarul Rusu.

Până atunci, administraţia locală aşteaptă verificarea şi validarea documentaţiei pentru Măsura 125A, prin care vor fi amenajate trei tronsoane de drum agricol, în lungime totală de şapte kilometri, din care cinci km vor fi asfaltaţi.

„Dacă obţinem şi această finanţare de un milion de euro, practic am fi la a şasea sau a şaptea finanţare europeană nerambursabilă. Oricum avem toate şansele pentru că întrunim punctajul necesar. Nu depinde însă de noi, căci selecţia dosarelor se face la nivel naţional, ceea ce înseamnă că se va ţine cont de numărul proiectelor depuse la nivelul ţării pe Măsura 125 A“, a concluzionat Ioan Rusu.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu