Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională.

Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a s-a încheiat iar elevii au aflat chiar şi rezultatele finale. Dacă iniţial procentul celor care au luat note peste cinci în judeţul Caraş-Severin era de 60,78%, după înregistrarea şi soluţionarea contestaţiilor, acesta a crescut la 60,82%.

La aceste examene elevii cărăşeni au obţinut trei note de 10 la limba şi literatura română şi 21 de note maxime la matematică. După cum ne-a informat prof. Ion Moatăr, în judeţul nostru au fost depuse 190 de contestaţii. Cei mai mulţi elevi, 138, s-au arătat nemulţumiţi de nota obţinută la limba română şi doar 32 de elevi au depus contestaţie la matematică. Din totalul cererilor de reevaluare înregistrate în Caraş-Severin, 64 de lucrări şi-au modificat nota (56 la română şi 8 la matematică).

Astfel, la limba română, 33 de lucrări au primit o notă mai mare decât cea iniţială şi 23 au luat o notă mai mică. În schimb, la matematică, şapte elevi au primit un punctaj mai mare. Dintre aceştia, doi elevi au luat note peste 9,50 şi unul a obţinut nota 10 în urma contestaţiei. Tot în urma cereri de recorectare a lucrării la examenul la matematică, un elev a obţinut un punctaj mai scăzut decât nota iniţială. Înscrierea în învăţământul liceal se va face în perioada 4-9 iulie, când absolvenţii clasei a VIII-a vor completa în fişele de înscriere opţiunile pentru unitatea de învăţământ în care doresc să-şi continue studiile.

Aceste informaţii vor fi introduse în baza naţională de date şi vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate. Între 17 şi 25 iulie, candidaţii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi, conform repartizării computerizate. A doua etapă a admiterii la liceu debutează pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie să aibă loc efectiv distribuirea computerizată a candidaţilor. Admiterea în învăţământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor patru ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total, şi media obţinută la Evaluarea Naţională, cu o pondere de 75% din total.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu