Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Județul Caraș-Severin nu pare, cel puțin la prima vedere, interesant pentru instituțiile cu atribuții în ascultarea și interceptarea telefoanelor.

O descoperire recentă și întâmplătoare a unei arădence pe portalul Google Maps semnalează mai multe puncte de ascultare a telefoanelor în diverse orașe ale țării, câteva chiar din vestul României. Timișoara (Piața Unirii), Arad, Oradea, Satu Mare, Pitești sau Constanța figurează pe lista celor de la Google Maps cu locații de ascultare, urmărire și interceptare a telefoanelor mobile.

Pentru că Google Maps afișează pe lângă locația de ascultare și un număr de telefon aferent punctului „Ascultare, urmărire şi interceptare telefon mobil”, mai mulți oameni au sunat la numerele respective pentru a cere explicaţii, însă telefonul sună ocupat tot timpul.

Cât despre județul Caraș-Severin, părerile sunt împărțite. Dacă unii sunt de părere că nu prezintă un mare interes pentru specialiștii în domeniu şi că poate fi uşor interceptat şi din Piaţa Unirii din Timişoara, alții consideră că recentele evenimente cu diverși funcționari sau oameni de afaceri reținuți sau cercetați arată exact contrariul. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, doar Serviciul Român de Informaţii se ocupă cu ascultarea şi interceptarea telefoanelor, cu mandat de la judecător.

Adaugă comentariu