Caraş-Severin, Romania

ANINA – Primăria Anina se zbate să găsească soluţii pentru a nu fi nevoită să sece lacul Mărghitaş. Mai are la dispoziţie o lună de zile pentru rezolvarea problemei. 

Lacul Mărghitaş se află în proprietatea Primăriei Anina. Apele Române au emis un termen limită până la care două vane de la barajul lacului trebuie înlocuite. Dacă lucrările nu sunt realizate, barajul trebuie deschis şi apa lăsată să curga. Primăria Anina este dispusă să facă aceste lucrări necesare dar întâmpină o problemă. Deloc neglijabilă. Nu are drum de acces spre lac.

În urma unor ciudate evenimente prin care drumul de acces a fost vândut ca proprietate privată, autorităţile locale au încercat realizarea unei bretele de acces de la traseul de mocăniţă pana la buza lacului. Tronsonul ar avea 300 de metri lungime şi 3 metri lăţime. Uraaa…..s-a găsit soluţia. Ei, na! Trăim în România şi pentru fiecare soluţie, apar imediat cel puţin trei noi probleme. În cazul de faţă, Romsilva și Parcul Naţional Semenic – Cheile Nerei nu aprobă construcţia acestei bretele pentru că terenul face parte din fondul forestier, unde nu figureaza ca drum.

„Ultima soluţie este să fim lăsaţi de către o persoană privată care are terenul acolo să trecem pe proprietatea lui şi să schimbăm cele două vane. Am discutat cu dumnealui şi se pare că am găsit înţelegerea necesară, astfel încât să nu fim nevoiţi să deschidem barajul. Altfel, în loc de lacul Mărghitaş am avea groapa Mărghitaş şi nu cred că cineva ar avea de câştigat din asta“, declară primarul Aninei, Gheorghe Românu.

2 Comments

  1. Incredibil câtă incompetență! Și cât timp durează în țara asta orice banalitate! Prostia și birocrația ne omoară.

  2. Mihaila Bogdan Reply

    Eu cred ca Lacul Marghitas sa intre in custodia Ministerul Mediului si Apelor de aceea rog populatia din Anina care au internet sa intre pe adresa ministerului mediului si apelor cu bunavointa voastra puteti salva acest lac minunat

Adaugă comentariu