Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Începând de luni şi până vineri, în staţiunea de pe Valea Cernei are loc prima ediţie a Şcolii de vară „Credinţa altfel”, organizată de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeşului.

În cadrul ei participă 16 copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, cu toţii membri ai Centrului de Tineret Reşiţa Montană. Acţiunea are ca obiectiv cunoaşterea şi însuşirea de către participanţi a unor morale precum binele, frumosul, comuniunea, respectul şi dragostea faţă de aproape. În acelaşi timp, organizatorii şi-au dorit ca cei 16 copii să aibă parte de câteva zile de vacanţă într-un mediu plăcut.

Din programul şcolii de vară am reţinut următoarele activităţi: concursuri şi ateliere de lucru în echipă, participarea la slujbe şi discuţii cu caracter duhovnicesc, drumeţii, excursii şi alte activităţi de relaxare şi divertisment. Acest proiect se derulează în colaborare cu Asociaţia social-culturală „Ioan Popasu” din Caransebeş, şi cu Aşezământul social-monahal „Naşterea Maicii Domnului” din oraşul Băile Herculane.

Adaugă comentariu