Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este vorba despre proiectul vizând domeniul schiabil Semenic, care înaintează greu, după cum mărturiseşte primarul Ioan Popa, care se plânge de teama funcţionarilor ce se ascund în spatele unor virgule.

În urmă cu un an, Consiliul Judeţean şi primăriile Reşiţa şi Văliug se bucurau de susţinere din partea Ministerului Turismului, care şi-a dat atunci avizul pentru dezvoltarea Semenicului, pentru realizarea unui schimb de terenuri necesar realizării domeniului schiabil.

Despre noutăţile şi stadiul în care se află proiectul ne spune acum Ioan Popa, primarul Reşiţei. „Am avut o evaluare la Agenţia de Mediu a celor două documentaţii la care lucrăm. Se lucrează la un Plan Urbanistic Zonal şi la un studiu de evaluare, de impact, pe care ni l-a solicitat Ministerul Mediului acum 4-5 luni, ca să putem face schimbul de terenuri. Lucrurile merg înainte greoi, mult mai greu decât îmi doresc eu, decât mi-am imaginat eu. Ne lovim de oameni, ne lovim de teama de a lua o decizie. Şi atunci fiecare se tot învârte, se tot ascunde şi mai caută o virgulă, mai caută… Sincer, fără ipocrizie, eu cred că, cu noua guvernare, voi reuşi să dinamizez acest proiect şi să-l ducem mai repede până la capăt“, a încheiat optimist primarul reşedinţei judeţului.

Antoniu Mocanu