Caraş-Severin, Romania

În solicitare, cei doi avocaţi, Valentina Topor şi Marian Varban, susţin că „dorim coagularea lumii teatrale şi artistice în general, în zona Anina, prin organizarea de festivaluri naţionale şi internaţionale de teatru, tabere de creaţie, simpozioane. Prezenţa unor mari personalităţi artistice va atrage un public numeros. Se va îmbunătăţi imaginea oraşului Anina care va fi perceput şi ca un pol artistic într-o zonă în care această activitate nu excelează. Impactul mediatic, prin organizarea acestor evenimente, va atrage şi alţi investitori (…)“.

Mai exact, pe Valea Miniş se vrea construirea unui complex turistic, la standarde internaţionale, cu spaţii de cazare şi de agrement. Complexul va cuprinde o clădire principală, maxim 20 de camere, restaurant şi sală de conferinţe, precum şi şase unităţi de cazare independente gen locuinţe lacustre în zona râului. Potrivit solicitanţilor, exploatarea acestei investiţii va genera din start în jur de 80 de locuri de muncă. În zona ruinelor fostei fabrici de spirt se intenţionează amenjarea unei scene, punându-se în valoare şi ruinele respective, iar în jurul scenei se va ridica un amfiteatru cu aproape 200 de locuri.

De asemenea, în zona râului Miniş, se vrea şi amenajarea unei minipârtii de schi. Şi pentru că zona centrală a terenului solicitat este, în mare parte, mlăştinoasă, investitorii vor să amenajeze un heleşteu şi podeţe suspendate. În proximitatea râului se vor amenaja spaţii pentru plajă. Nu vor lipsi locurile de joacă pentru copii, terenuri de baschet şi tenis de câmp. Având în vedere amploarea complexului şi a investiţiei, suprafaţa de teren solicitată este de 10-12 hectare.

Solicitarea, semnată de cei doi avocaţi şi de preşedinele UNITER, Ion Caramitru, se încheie într-un ton optimist, cei trei dorind realizarea cât mai rapidă a investiţiei. Se pare însă că mulţi dintre consilierii locali ai Aninei nu au fost impresionaţi de solicitarea respectivă, prima dovadă în acest sens fiind timpul îndelungat prin care au tărăgănat cererea prin comisii.

„La noi aşa se întâmplă. Când vrea un investitor să facă ceva în Anina sau în jur, domnii consilieri sunt mereu nedumeriţi. Mereu găsesc motive de respingere pentru ca nu cumva să se realizeze ceva în acest oraş în timpul mandatului lui Neicu şi a lui Radu. Ne gândim doar la propriile interese şi nu mai ştim ce vrem. Vrem turism dar nu facem nimic în acest sens, vrem industrie, dar nu realizăm nimic. Eu voi pleda pentru acest proiect şi sper din suflet să fie aprobat în Consiliul Local Anina“, ne-a declarat viceprimarul Nicolae Radu. Se pare că unul dintre consilierii locali ar fi spus că „nu-l impresionează câtuşi de puţin semnătura lui Caramitru“.

Moartea lentă a oraşului Anina vă impresionează, domnilor?

Nina Curiţa

2 Comments

  1. johnny_b2002@yahoo.com Reply

     Anina este un oras mort de multa vreme, fiind condamnat de catre conducerea locala care este de pomana, adica nu sunt de pomana , sunt pentru interesul propriu, primar,viceprimar, membri consiliului.
    Motivul principal pt. care nu se incheie acordul ar fi ca nu se poate lua spaga de la avocati (frica e mare: vezi ultimele arestari primari VALIUG si ZAVOI), iar al doilea motiv ar fi perturbarea linistii consilierului care are domeniu in acea zona)

  2. relupuiu@yahoo.com Reply

     aveti dreptate este riscant sa iei sau sa ceri spaga unor avocati si de aceea de ce sa nu impiedicam sa se faca ceva .poate cine stie vin alti cu interese si spagi mai mari si fara riscul de a raspunde pentru insusirea unor sume de bani destinate distrugeri zonei de la valea minis.cat timp ne conduc cei care impiedica dezvoltarea economica si turistic-culturala a zonei de 20 de ani in anine declinul orasului va cintinua si cu fiecarezi care trece sansa de reinvia zilele in care anina era un oras frumos si prosper se vot indeparta tot mai mult de noi.poate ar trebui intradevar se se constituie la nivel de oras un comitet orasenesc care sa supervizeze si sa participe la sedintele de consiliu orasenesc si poate atunci vor renunta macar putin la interesele propri si vor incerca sa faca si pentru oras ceva.doamne ajuta sa se intample si ceva pozitiv macar pentru copii nostri daca pentru noi este tarziu.treziti-va aninenti si luati atitudine impotriva celor care ne desconsidera ca cetateni ai acestui oras .

Adaugă comentariu