Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii de la Şcoala 7 au învăţat să schieze de la alpinistul Cornel Galescu. Timp de o săptămână, elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 din municipiu au participat în tabăra de schi, organizată de Clubul Montan Caransebeş pe Muntele Mic.

Dornici să înveţe unul dintre cele mai frumoase sporturi ale iernii, schiul, copiii au avut parte de multe momente frumoase, mai cu seamă că cel care s-a ocupat de ei a fost nimeni altul decât cunoscutul alpinist caransebeşean Cornel Galescu.

Alături de ceilalţi membri ai Clubului Montan Caransebeş – Răzvan Ioaniţescu, Codruţa Ioaniţescu, Dan Brăteanu, George Stan şi Ciprian Gaiga – Cornel Galescu i-a învăţat pe cei mici ce este schiul şi cum se practică el.

Când nu s-au aflat pe pârtia de schi, elevii au urmărit imagini din timpul expediţiei făcută de Coco Galescu la Polul Sud, de unde acesta s-a întors recent. „Între şcoala noastră şi Clubul Montan Caransebeş există o colaborare de doi ani, concretizată în mai multe activităţi. Pe de o parte este vorba de participare la tabere şi zile de aventură şi la tabere de schi pe Muntele Mic, iar, pe de altă parte, acţiunile vizează implicarea alpinistului Cornel Galescu în acţiuni de documentare şi informare a elevilor prin popularizarea informaţiilor culese în cadrul expediţiilor realizate în cei mai înalţi munţi şi în regiuni din cele mai ostile ale lumii“, ne-a declarat inst. Cristina Ardeleanu, coordonator proiecte şi programe europene la Şcoala nr. 7.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu