Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Grădiniţa cu program prelungit din Reşiţa, alături de alte două unităţi de învăţământ, sunt cuprinse în plan.

Primăria municipiului a făcut rapoarte şi a susţinut la forurile guvernamentale în vederea obţinerii unor fonduri care să fie alocate continuării unor investiţii la unităţi şcolare din Reşiţa.

„Ar putea fi două surse pentru rezolvarea problemei pentru acea grădiniţă. Una prin fonduri europene care ar cuprinde trei unităţi şcolare care nu au finalizat obiectivele de investiţii demarate în anii 2006-2007 – Grădiniţa PP7 din cartierul Moroasa (pentru care ar fi necesari 3,7 milioane de lei), partea superioară a unei săli de sport la Colegiul Economic al Banatului Montan (unde ar fi nevoie de 400.000 de euro) şi ar mai fi nevoie de o sumă de circa 150.000 de euro la Liceul de Artă Sabin Păuţa. Am fost asigurat că intră serios în atenţia Guvernului această situaţie din Reşiţa şi că, prin Consiliul Judeţean, vor veni nişte sume de circa 4 milioane de euro, pentru unităţile şcolare. Iar prima prioritate o reprezintă aceste trei unităţi, rămase cumva în urmă ca investiţii”, a precizat primarul municipiului, Mihai Stepanescu. Acesta a mai luat în calcul o posibilitate ca, după declanşarea procesului transfrontalier de proiecte IPA, de anul viitor, pe baza unor legături cu oraşe din Serbia, să fie semnat un parteneriat în care să fie incluse respectivele investiţii.

„Avem experienţa a trei proiecte transfrontaliere, în derulare, fiecare cu o valoare de până la 500.000 de euro. Dar planul urgent ar fi acordarea de sume dintr-un împrumut guvernamental şi, pe lângă cele trei obiective vom vedea care altele vor intra în această sferă de atribuire a banilor”, a mai amintit edilul-şef.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu