Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Devine cu atât mai preţios cu cât este nevoie de el în mod constant, motiv pentru care şi medicii care îl prescriu pentru pacienţii lor din spital, s-au oferit să-l doneze.

Pentru prima oară, Spitalul Judeţean de Urgenţă a iniţiat propria campanie de promovare a donării de sânge. Aproximativ 60 de persoane din rândul cadrelor medicale şi personalului auxiliar au donat joi dimineaţă sânge pentru bolnavii și suferinzii internaţi. De la medici şi asistente până la infirmiere sau alţi angajaţi, au răspuns afirmativ apelului făcut de medicul Rodica Neaga, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină, care nu o dată s-a adresat, atât populaţiei, cât şi instituţiilor pentru conştientizarea importanţei acestui gest umanitar. „Sângele este asemenea unui medicament, doar că nu se cumpără din farmacie!“ spune şefa CTS.

Împreună cu Aura Andraș, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Neaga a gândit această campanie, plecând de la nevoia acută de sânge din spital. „Este mare nevoie de sânge în spital, pentru că și numărul pacienților de boli cronice și cel al accidentelor crește de la o zi la alta. Prin urmare, orice picătură de sânge este vitală! Mulțumim atât managerului Waldemar Murgu, pentru că ne-a sprijinit în demersul nostru, precum și tuturor donatorilor“, a adăugat Rodica Neaga.

Campania de promovare a donării de sânge în rândul angajaţilor Spitalului Județean de Urgență Reșița se află la prima ediție, însă inițiatorii ei își doresc ca ea să aibă continuitate.

Adaugă comentariu