Caraş-Severin, Romania

Nemulţumiţi au fost şi oamenii simpli, care ar fi trebuit să scoată bani în plus din buzunare pentru consultaţii şi tratamente, după introducerea sistemului de coplată.

Intrarea în vigoare a documentului a fost oarecum paralizată în prima parte a anului, fiind amânată, pe toată această perioadă fiind încheiate acte adiţionale la contractele de anul trecut, cu furnizorii de servicii medicale, farmaceutice şi de dispozitive medicale. Această amânare, dublată de neadoptarea unor norme vizând aplicarea contractului cadru a făcut ca sumele de bani disponibile să fie drămuite doar pentru actele încheiate până inclusiv în mai, dar asta nu înseamnă că sistemul rămâne fără bani, după cum a precizat ec. Mariana Caliga, preşedintele-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

„Teoretic, contractele ar putea fi încheiate pentru perioada de după 1 iunie, actele adiţionale încheindu-şi valabilitatea la 31 mai, a explicat şeful Sănătăţii cărăşene. În momentul de faţă, aşteptăm norme care să ne permită fie să prelungim contractele anterioare, fie noi contracte cu furnizorii de servicii medicale, începând cu data de 1 iunie, în cazul în care apar normele la contractul cadru 2011-2012“.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu