Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O zonă sălbatică este aceea în care procesele naturale se desfăşoară firesc.

Proiectul va fi implementat de către WWF – Romania, organizaţie care militează pentru stoparea degradării mediului. Proiectul a început în iulie 2013, se derulează pe parcursul a trei ani,este finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român şi se derulează de către cu WWF Programul Dunăre Carpaţi România, în parteneriat WWF Elveţia, Asociaţia Ecotur Sibiu, Asociaţia de Ecoturism din România şi Fundaţia Propark.

O astfel de zonă sălbatică se întinde pe 300.000 de hectare în sud-vestul României, pe teritoriul parcurilor Semenic – Cheile Caraşului, Cheile Nerei – Beuşniţa, Porţile de Fier, Domogled – Valea Cernei şi Retezat.

În săptămânile următoare reprezentanţii WWF – filiala Reşiţa au în vedere organizarea de întâlniri de lucru cu Gestionarii Fondurilor de Vânătoare din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi pentru identificarea zonelor de tranzitare a animalelor sălbatice, precum şi de stabilirea unei strategii comune pentru implementarea unui management durabil privind viaţa sălbatică în sud-vestul Carpaţilor.

L.P.

Adaugă comentariu