Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ediția din 2019 a Cupei Municipiilor Cărășene la șah a programat în weekend turul de la Caransebeș, eveniment sportiv desfășurat la Casa de Cultură „George Suru”. Ca element de noutate, în acest an, în paralel cu meciul seniorilor s-a desfășurat și o competiție adresata șahiștilor juniori.

În competiția seniorilor, a fost evident încă de la primele două rotații că Bolintiș și Pădurean sunt extrem de motivați și în mare formă. În final, cei doi au realizat 5,5 puncte din 6, respectiv 5 puncte din 6, adică 10,5 puncte – jumătate din totalul echipei (21). Au mai punctat: Grozav, 1 din 5, Hock 0,5 din 1, Vuita 3,5 din 6, Stroescu 3 din 6 si Păduraru 2,5 din 6. Scorul final, 21-15 în favoarea Reșiței, înseamnă o opțiune extrem de serioasă pentru câștigarea ediției 2019. De cealaltă parte, cei mai buni jucători ai Caransebeșului au fost CM Alexandru Tunaru, cu 4,5 puncte din 6 și MF Dinu-Simi Suciu, cu 4 puncte din 6.

La juniori, întrecerea era dezechilibrata din start, plusul de valoare și experiență al cvartetului Alexandru David Korcsek, Alin Stîngu , Albert Marian Drăgoi și Ion-Valentin Văduva (sprijiniti de rezerva Cătălin Alexandru Tipol) nelăsând dubii privind soarta meciului. Spre lauda lor, juniorii caransebeșeni, în formula Christian Arrydan Tamaș, Andrei Victor Tunaru, Andrei Gabriel Cristea și Ștefan Vînătoru au luptat, încercând să opună o puternică rezistență. Au reușit doar sporadic, scorul final, 12,5-3,5, fiind edificator. Însă cele 2,5 puncte realizate de Tamaș (doar 9 ani jumatate) ne arata că în curând în echipa juniorilor de frunte din Caraș-Severin se va înscrie și un caransebeșean. Emulația din rândul juniorilor e îmbucurătoare, grație neobosiților șlefuitori de talente Grozav, Vasiliu, Păduraru, Tunaru și Bolintiș.

Adaugă comentariu