Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin şi Horia Irimia au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, ediţia a VI-a a „Memorialului profesor Ion Irimia“ la şah, unul dintre slujitorii şi promotorii sportului minţii la Reşiţa, cu precădere în şcoli.

Astfel, timp de două zile, la Sala Polivalentă şi-au dat întâlnire 38 de participanţi, de toate vârstele, de la copii, juniori, până la veterani.

Conform regulamentului, s-a jucat în sistem elveţian, cu şapte runde, 61 de minute de fiecare jucător (toate mutările). Iar trofeul omagial a fost adjudecat de Valeriu Grozav, care a acumulat 6 puncte, urmat de Sergiu Cozmolici, Corneliu Buşu şi Gheorghe Stroescu, fiecare cu câte 5,5 puncte, departajaţi de coeficienţii specifici.

„Şi de această dată ne-am bucurat de un mare număr de participanţi, a declarat Mihai Bolintiş, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, şi arbitrul oficial al «Memorialului profesor Ion Irimia». Din păcate, doi timişoreni nu au mai ajuns la turneu, fiindcă au fost implicaţi într-un accident rutier, în drum spre Reşiţa, dar, din fericire, fără urmări grave. De reţinut un fapt foarte important. Turneul este înregistrat la Federaţia Română de Şah, pentru obţinerea de clasificări sportive şi rating-uri CIV“.

Adaugă comentariu