Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Au apărut și imagini despre cum ar arăta funicularul de deasupra Reșiței, în cazul în care municipalitatea face rost de banii necesari pentru a da nouă față impunătorului obiectiv. Mai exact, reșițenii s-ar putea plimba liniștiți pe funicular, pe jos sau cu bicicleta, ar beneficia de spații unde să citească o carte sau, pur și simplu, s-ar bucura de panorama oferită de Reșița.

„Un pod pietonal, dinamic, care comunică și expune patrimoniul tangibil și intangibil al industriei din Reșița”, dacă ar fi să alegem o frază sugestivă din prezentarea făcută de realizatorii filmulețului despre noua față a funicularului de calcar.

Iar primarul Ioan Popa spunea nu demult că „unul dintre cele mai importante proiecte de regenerare urbană de la Reşiţa este şi transformarea funicularului, pe care se transporta calcar şi care traversează oraşul, într-un loc de agrement şi distracții“.

Nina Curița

Video: Danu Alexandru

5 Comments

  1. Ca resitean get beget ,nascut aici la km 0,astept cu nerabdare realizarea acestui proiect.Felicitari .

  2. Domn primar,pianul este al meu,sa nu aud discutii!!Ce inseamna sa ajunga intr-o functie de genul acesta un om ca el,trist.Lumea moare de foame la Resita ca nu e nimic de munca si el se viseaza cu pianul pe funicular,ai mila doamne de noi!Domn primar bafta la urcarea pianului.

  3. Acest „proiect” va ramane permanent un vis ; o halucinatie a unui primar incompetent si parvenit, sustinut de altii la fel ca el. Tot ce stiu sa faca acesti oameni este sa creeze realitati virtuale intr-un oras aflat la coada clasamentului in orice domeniu.

  4. Străzile urbei sunt pline de gropi și peticite, asta ar fi prioritar de rezolvat în Reșița.

Adaugă comentariu