Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Multe dintre problemele cu care se confruntă părinţii în ziua de astăzi îşi pot găsi remediul cu sprijinul bisericii sau al specialiştilor.

Aceasta este ideea centrală a unui nou proiect lansat miercuri, 14 mai, în municipiul de pe malurile Bârzavei, sub cupola protopotiatului reşiţean. „Şcoala duminicală pentru părinţi” este iniţiativa care-şi propune să implice duhovnicii şi specialiştii din diferite domenii în rezolvarea problemelor cu care se confruntă copiii, tinerii, dar mai ales părinţii.

„Este un proiect inedit pentru noi ca şi biserică, dar perfect normal în zilele în care trăim, spune părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeşului. Ne-am concentrat foarte mult în ultima perioadă pe proiecte adresate copiilor. Şi sigur că ne-am dat seama că pentru a putea să ducem aceste proiecte de educaţie pe valori creştine a copiilor este bine să ne axăm şi pe un alt segment important, care este acela al părinţilor. Pentru că am observat că de multe ori informaţia pe care noi o transmitem prin proiectele noastre de educaţie non-formală se pierde undeva acasă. Şi nu în sensul că părinţii nu ar dori educaţie pentru copiii lor, ci poate pentru că de multe ori nu ştiu. De aceea ne-am gândit să implementăm un proiect – îi spunem noi pilot, pentru că testăm acest nou concept implementat de Biserică – ce se adresează părinţilor. Am decis să-l implementăm în zece parohii, lucrăm în structurile noastre din Reşiţa, de la Oraviţa, Moldova Nouă, Bocşa, dar chiar şi din Valea Almăjului, de la Bozovici. În acest proiect, pe lângă preoţii coordonatori responsabili, vor fi invitaţi şi diferiţi specialişti din diverse probleme. Ne dorim ca problematica să fie privită din mai multe puncte de vedere, şi al preotului, şi al profesorului, şi al psihologului sau al psihopedagogului”.

Fie că odraslele nu sunt cuminţi, fie că evită să pună mâna pe carte, problemele vor fi aduse puse pe tapet de echipe multidisciplinare care vor căuta să-i ajute pe părinţi să-i crească mai bine pe cei mici.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu