Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Bocşenii din zona intersecţiei DN 58B cu strada Lugojului s-au trezit, luni dimineaţă, cu alimentara în flăcări. Incendiul care a cuprins magazinul ce flanchează intrarea în cartierul bocşean Măgura a produs pagube serioase, ridicând semne de întrebare proprietarilor, care bănuiesc că focul a fost pus în mod intenţionat de cineva. Deşi ei spun că n-ar avea duşmănie cu nimeni…

Nici bine nu s-a crăpat de ziuă, că lumea s-a adunat ca la bâlci la intrarea în cartierul bocşean Măgura, în zona intersecţiei DN 58B cu strada Lugojului (DJ 583). Nu, nu era nimic legat de vreo campanie electorală şi nici nu se dădeau găleţi sau sticle de ulei, ci izbucnise un incendiu. În peisajul urban încă acoperit de aburii ploii, am putut observa – pentru prima dată – o maşină a Poliţiei Locale cu girofarurile în funcţiune. Am pierdut-o în limita vitezei legale, însă am regăsit-o în dreptul magazinului mixt ce flanchează dreapta drumului de acces spre Măgura. Un fum consistent se ridica de la ferestrele clădirii, iar pe unul dintre geamuri se putea vedea vâlvătaia care mistuia, domol, încăperea. Pe stradă, în jurul orei 6.30, era deja maşina pompierilor de la serviciul voluntar local, care îşi începeau intervenţia în vreme ce pompierii militari erau pe drum, pe la Colţan.

De la ISU – prin vocea purtătorului de cuvânt Magdalena Tocmelea – am putut afla că la faţa locului, la magazinul alimentar, au fost prezente cele două echipaje de pompieri şi cel de poliţie. Pe lista pagubelor figurează şapte vitrine frigorifice, plus marfa din ele, zugrăveala şi o fereastră termopan. Pagubele au fost estimate undeva la 50.000 de lei, iar valoarea bunurilor salvate s-ar ridica la 200.000 de lei.

În timpul intervenţiei, peste drum, o femeie îşi spăla amarul în lacrimi acuzând că focul ar fi fost pus, deşi n-ar bănui pe nimeni anume, spunând că nu ştie să aibă vreo duşmănie cu cineva. Focul ar fi fost pus de undeva de afară, cel mai probabil printr-un geam. Totuşi, potrivit pompierilor, primele cercetări au scos la iveală faptul că flăcările ar fi pornit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit.

Antoniu Mocanu