Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Episcopia Caransebeșului, prin Sectorul Social-Filantropic, a organizat la începutul acestui an o colectă de strângere de fonduri pentru a ajuta la construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din România.

„În urma centralizării făcută în urmă cu două zile, s-a constituit suma de 51.135 lei, ce va fi virată în contul destinat construcției așezământului. Preasfințitul părinte episcop Lucian mulțumește tuturor clericilor și monahilor pentru implicarea în desfășurarea acestei campanii destinate materializării acestui așezământ, dar mai ales tuturor donatorilor care, cu bună credință, prin obolul lor, au contribuit la sprijinirea acestui proiect medical și filantropic“, ne-a spus secretarul Episcopiei, părintele Casian Ruşeţ.

Reamintim că fundaţia „Sfânta Irina” din Bucureşti, coordonată de prof. univ. dr Pavel Chirilă, construiește în Episcopia Caransebeșului, lângă mănăstirea Nera din localitatea Sasca Montană, primul Centru de Recuperare Oncologică din România, ce are ca scop ajutorarea bolnavilor de cancer.

Clinica se construieşte în mare parte cu fonduri europene şi va trata şi consilia bolnavii de cancer în stadiile iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce. Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie într-un salon cu un singur pat şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

Adaugă comentariu