Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Finalul anului şcolar 2016-2017 a fost celebrat aşa cum se cuvine în Caraş-Severin, cu flori, medalii, diplome şi multe zâmbete. 44.000 de elevi şi preşcolari cărăşeni şi-au luat, vineri, rămas bun de la colegi şi profesori într-un cadru festiv plin de culoare.

Însoţiţi de părinţi, fraţi şi bunici, cei mai tineri dintre şcolari şi-au primit răsplata după un an fructuos, plin de învăţăminte utile. Nici tinerii din clasele de liceu nu au fost uitaţi. Pe lângă premiile şi menţiunile câştigate, aceştia au primit şi recunoaşterea conducerii unităţilor de învăţământ cu privire la rezultatele foarte bune obţinute la competiţiile şcolare şi naţionale desfăşurate pe parcursul acestui an şcolar. Şi cum ultima zi de şcoală este un bun prilej de rememora cele mai frumoase momente din timpul celor două semestre, tinerii ne-au împărtăşit câteva dintre mulţumirile, dar şi regretele lor.

„A fost un an greu şi foarte scurt în acelaşi timp“, ne-a mărturisit Arjana Bălean. Tânăra, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Diaconovici Tietz“ Reşiţa a obţinut premiul II la finalul acestui an şcolar. Şi rezulatele colegei sale, Georgiana Andrada Popescu, au fost răsplătite. Eleva în clasa a VII-a a primit o menţiune şi consideră anul şcolar care tocmai s-a încheiat un an „destul de frumos. Aş fi vrut să fiu mai bună, să iau un premiu, dar nu o să uit niciodată aceşti ani minunaţi“.

Şi cum după muncă urmează o perioadă de relaxare, tinerii se gândesc cu emoţie la următoarele trei luni de vacanţă. Dacă pentru unii această pauză de la şcoală înseamnă distracţie şi excursii încărcate de aventuri, pentru alţii vacanţa aduce şi mai multe competiţii şi ore de studiu. „În această vară am foarte multe turnee şi concursuri la dans sportiv şi tenis. Sper să câştig cât mai multe premii“, ne-a mărturisit Arjana Bălean. La şcoală se gândeşte şi Tudor Vlăduceanu. Tânărul recompensat cu menţiune 2 are în plan „să mă pregătesc pentru anul viitor şi să-mi fac temele de vacanţă“. Dar vacanţa nu înseamnă doar teme şi tabere de vară. În aceste luni, Georgiana Andrada Popescu ne-a mărturisit că vrea să meargă în excursii „şi să mă distrez“.

Anul acesta, şcoala va reîncepe pe 11 septembrie.