Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Locuitorii Văii Caraşului şi-au dat întâlnire, duminică, la cea de-a XXVII-a ediţie a Târgului de Primăvară de la Răcăşdia. Evenimentul a adunat şi de această dată zeci de agricultori şi crescători de animale din zonă, fiecare venind la târg cu tot ce a avut mai bun în gospodărie: legume, fructe şi cereale, păsări de curte şi de ornament – găini din rasele King şi Hamburg – porumbei, spre deliciul columbofililor, dar şi purcei de câteva săptămâni, viţei, cai, mânji, capre şi oi.

Pe lângă produsele tradiţionale de sezon, agricultorii prezenţi, nu puţini la număr în ciuda vremii capricioase, au avut posibilitatea să cumpere atât seminţe şi erbicide pentru viitoarea recoltă, puieţi de pomi fructiferi, flori, furaje pentru animale, cât şi utilajele necesare lucrării pământului. Nu au lipsit de pe tarabele producătorilor şi comercianţilor, veniţi din toate colţurile judeţului, nici brânzeturile, răchia de prune şi cea de cireşe, produsele apicole şi cele de patiserie, conservele de ciuperci, mititeii şi ceafa la grătar, care au fost „udate“ din belşug cu bere şi vin.

Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prezent la mai toate ediţiile târgului de la Răcăşdia, nu a lipsit nici de această dată. „Constat cu bucurie că, de la o ediţie la alta, numărul participanţilor şi cel al agenţilor economici este în creştere. Un lucru bun, căci evenimentele de acest gen trebuie încurajate şi dezvoltate, şi tocmai de aceea i-am sugerat primarului că este timpul să se gândească la extinderea suprafeţei de expunere“, a subliniat Tabără, ceea ce, de altfel, este şi dorinţa primarului Mirco Lechici. Nu au lipsit nici premiile în bani, oferite de primărie şi Asociaţia Crescătorilor de Vaci din localitate, pentru proprietarii celor mai frumoase exemplare de animale expuse la târg. Evenimentul a fost organizat de Primăria Răcăşdia, cu sprijinul Asociaţiei Crescătorilor de Vaci şi a Camerei Agricole Caraş-Severin.

Roxana Bălan Nafiru

3 Comments

  1. Dupa chermeza si mult trascau a ajuns a doua zi la spital, cu insuficienta cardiaca ,oare ?

Adaugă comentariu