Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosarul în care apare directorul DADPP a fost trimis marţi spre judecare.

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ianăş Roşeţi, director executiv al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Caraș–Severin, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Comunicatul DNA precizează că „în perioada 2011 – iulie 2014, Roșeți a pretins și primit de la un martor denunțător pentru şase contracte încheiate în anii 2011 și 2012 suma totală de 36.000 lei, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă. Decizia atribuirii acestor lucrări societății comerciale administrate de către martorul denunțător a fost luată exclusiv de către inculpatul Ianăș Roșeți“.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraș–Severin, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză. Această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

F.R.

Adaugă comentariu